Παρέλαβε το 15ο νεότευκτο πλοίο της η Tsakos Energy Navigation

Tsakos Energy Navigation

Η Tsakos Energy Navigation (TEN) παρέλαβε το νεότευκτο πετρελαιοφόρο Berger TS, τύπου ice-class Aframax, ολοκληρώνοντας έτσι το ναυπηγικό πρόγραμμα ναυπήγησης 15 πλοίων.

Το πλοίο κατασκευάστηκε από τα ναυπηγεία Daewoo-Mangalia Heavy Industries με έδρα τη Ρουμανία και άρχισε μακροχρόνια ναύλωση αμέσως μετά την παράδοσή του. Με βάση τα στοιχεία του ναυπηγείου, το πλοίο μεταφοράς αργού πετρελαίου με νηογνώμονα DNV GL, παραδόθηκε στις 27 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο στόλος της TEN αυξήθηκε κατά 30% τους τελευταίους 18 μήνες.

Το πρώτο πλοίο από τη συγκεκριμένη παραγγελία, το Ulysses, χωρητικότητας 300.000 dwt, τύπου VLCC , παραδόθηκε τον Μάιο του 2016. Ακολούθησαν 9 Aframaxes, δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου τύπου Panamax LR1, ένα DP2 Shuttle Tanker, ένα VLCC και ένα πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Σύμφωνα με την εταιρεία,  ο στόλος της ανέρχεται στα 65 πλοία πλήρως λειτουργικά, το ελάχιστο ανεκτέλεστο υπόλοιπο του στόλου ανέρχεται σε 1,3 δις. δολάρια ΗΠΑ με μέση διάρκεια συμβάσεων 2,5 ετών.

«Η ΤΕΝ είναι σε θέση να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες της αγοράς όπως θα εμφανιστούν», δήλωσε ο Νικόλας Π. Τσάκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΝ, συμπληρώνοντας πως «Το πλήρες πρόγραμμα ανανέωσης των συμβάσεων, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ενισχύσει των εσόδων  και της ρευστότητας της εταιρείας

maritimes.gr