Παραγγελία μαμούθ για τη Γαλλική CMA CGM

CMA CGM

Η γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM επιβεβαίωσε την παραγγελία για την κατασκευή εννέα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 22.000 TEU το κάθε ένα.

«Για να συμβαδίσει η εταιρεία με την ανάπτυξη της αγοράς, το Διοικητικό Συμβούλιο της CMA CGM έχει εγκρίνει την παραγγελία των 9 πλοίων.  Η νέα αυτή παραγγελία μας, από την οποία τα πρώτα πλοία θα τεθούν σε λειτουργία από τα τέλη του 2019, θα μειώσουμε περαιτέρω το κόστος μεταφοράς, ειδικά στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης .» ανέφερε η εταιρεία.

Η σύμβαση εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 1,2 δις. δολάρια ΗΠΑ.

Η CMA CGM αναφέρθηκε  ότι είχε υπογράψει επιστολή προθέσεων (LOI) με δύο κινεζικά ναυπηγεία για την κατασκευή των εννέα  πλοίων 22.000 TEU, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη παραγγελία κατασκευής πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, από πλευράς μεταφορικής ικανότητας.

Σύμφωνα με το LOI, το ναυπηγείο CSSC Hudong-Zhonghua θα είναι υπεύθυνο για την κατασκευή πέντε πλοία από την συγκεκριμένη παρτίδα, ενώ η τα ναυπηγεία στη Σαγκάη,  Waigaoqiao Shipbuilding (SWS) θα είναι επιφορτισμένο με την κατασκευή των υπόλοιπων τεσσάρων μονάδων.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τα πλοία και τα μελλοντικά ναυπηγεία τα οποία θα αναλάβουν την κατασκευή των εννέα πλοίων.

Για το δεύτερο τρίμηνο, η CMA CGM παρουσίασε θετικά καθαρά έσοδα ύψους 219 εκατ. δολ. ΗΠΑ, μια σημαντική αύξηση από την απώλεια των 129 εκατ. δολαρίων από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

πήγη : maritimes.gr