Νέο βίντεο δίχνει καρέ καρέ την πειρατεία του MV Taipan στη Σομαλία το 2010

Το γερμανικό ναυτικό έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που δείχνει την κατάληψη από πειρατές του γερμανικού Containership MV Taipan στις 5 Απριλίου 2010, περίπου 500 μίλια ανοικτά των ακτών της Σομαλίας.

Στο βίντεο, το οποίο γυρίστηκε από μέλος του πληρώματος ναυτικού ελικοπτέρου που βρισκόταν πάνω από την Ολλανδική φρεγάτα HNLMS Tromp, μπορείτε να δείτε ένα πειρατικό σκάφος να πλησιάσει το πλοίο με μεγάλη ταχύτητα. Το πλήρωμα προσπάθησε να αποκρούσει την επίθεση με μάνικες νερού και συρματοπλέγματα. Αργότερα στο βίντεο, μπορείτε να δείτε πειρατές που επέβαιναν σε δύο σκάφη να επιβιβάζονται στο πλοίο, το οποίο σε εκείνο το σημείο ήταν ακίνητο.

Όπως αποδεικνύεται, το MV Taipan είναι το ίδιο πλοίο που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύθηκε το 2010 και δείχνει Ολλανδούς πεζοναύτες να πραγματοποιούν έφοδο στο πλοίο και να ανακτούν τον έλεγχο του μετά από μια σύντομη μάχη με αληθινά πυρά με τους πειρατές.

Γνωρίζουμε από τις εκθέσεις του 2010, οτι το πλήρωμα ήταν σε θέση να διακόψει την παροχή ρεύματος στο πλοίο, επιτρέποντας στους πεζοναύτες να εισβάλουν το σκάφος και να συλλάβουν τους πειρατές λίγες ώρες μετά την αρχική πειρατεία.

Τα 15 μέλη του πληρώματος βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς.

Καμία ενημέρωση δεν υπήρξε, για ποιό λόγο το βίντεο δώθηκε στη δημοσιότητα μετά από 4 χρόνια.