Παραμένει εγκλωβισμένο στη Μάλτα το δεξαμενόπλοιο Maersk Etienne

δεξαμενόπλοιο

Εγκλωβισμένο στα ανοιχτά της Μάλτας παραμένει το δεξαμενόπλοιο MAERSK ETIENNE που διατάχθηκε να πραγματοποιήσει διάσωση 27 παράνομων μεταναστών στις 4 Αυγούστου, ενώ έπλεε από τη Γένοβα με προορισμό το λιμάνι της La Skhira της Τυνησίας.

Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές ποιος οργανισμός διέταξε το πλοίο να παραλάβει τους μετανάστες, είτε ήταν το Κέντρο Συντωνισμού και Διάσωσης της Μάλτας, είτε κάποιος άλλος οργανισμός, αλλά ούτως ή άλλως, το δεξαμενόπλοιο διέκοψε το ταξίδι του, διέσωσε τους μετανάστες στις 5 Αυγούστου και έφτασε στο αγκυροβόλιο της Μάλτας το βράδυ στις 5 Αυγούστου.

Maersk Etienne

Το πλοίο βρίσκεται ακόμη στο αγκυροβόλιο, περιμένοντας να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε, δηλαδή ποιό παράκτιο κράτος θα επιτρέψει στους μετανάστες να αποβιβαστούν. Πρόβλημα που μπορεί να χρειαστεί ακόμα και εβδομάδες για να λυθεί. Έτσι το πλοίο και η εταιρεία έμπλεξαν σε μια περιπέτεια επειδή ουσιαστικά έλαβαν διαταγή να το κάνουν, το πλοίο βγαίνει από το πρόγραμμα του και βρίσκεται με 27 παράνομους μετανάστες και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα μακροχρόνιας φιλοξενίας τους καθώς οι χώροι ενδιαίτησης επαρκούν μόνο για το πλήρωμα.