7 νέα φορτηγά πλοία στο στόλο της Star Bulk

Star Bulk

Σε συμφωνία με την γερμανική E.R. Capital Holding GmbH & Cie. KG για την απόκτηση τριών φορτηγών πλοίων εντός του 2018 και την option εξαγοράς τεσσάρων επιπλέον πλοίων το 2019 ήρθε η Star Bulk συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά.

Ο Πέτρος Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Bulk, επισήμανε:«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η Star Bulk αποκτά ένα υψηλής ποιότητας, σύγχρονο στόλο από την E.R. Capital Holding με μια συναλλαγή που συνδυάζει ελκυστικές τιμές και ευελιξία για την εταιρία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ισχυροποιούμε την παρουσία μας στον κλάδο των capesize, ειδικά σε μια περίοδο που η αγορά χύδην ξηρού φορτίου είναι πιο συγκρατημένη»

Για την απόκτηση των τριών πρώτων πλοίων, η ναυτιλιακή θα εκδόσει περίπου 1,34 εκατ. κοινές μετοχές και θα καταβάλει 41,70 εκατ. δολ. μετρητά, μέσω δανείου πενταετούς διάρκειας που εξασφάλισε από ευρωπαϊκή τράπεζα. Η E.R. Capital Holding θα κατέχει περίπου 1,45% των κοινών μετοχών της Star Bulk.

Η συμφωνία αφορά στα χωρητικότητας 180,000-dwt πλοία ER Bourgogne και ER Brandenburg, καθώς και στο χωρητικότητας  55,500-dwt ER Brighton.

Τα υπόλοιπα τέσσερα πλοία της συμφωνίας είναι τα χωρητικότητας 180,000-dwt ER America, ER Bayonne, ER Borneo and ER Buenos Aires.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο στόλος της Star Bulk θα αριθμεί 115 πλοία, χωρητικότητας περίπου 13,39 εκατ. dwt και μέση ηλικίας 7,5 ετών.