Έλληνες εφοπλιστές
ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ

Οι Έλληνες εφοπλιστές επένδυσαν $1,2 δισ. για αγορές πλοίων σε 3 μήνες

Μπορεί το φθινόπωρο να πέφτουν τα φύλλα των δένδρων όμως οι επενδύσεις από τους Έλληνες εφοπλιστές ανθίζουν. Μέσα σε τρεις μήνες από τις αρχές του Σεπτεμβρίου έως τα τέλη του Νοεμβρίου έδωσαν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 70 πλοίων.

Συνολικά από τις αρχές του 2017 έως και το τα τέλος Νοεμβρίου έχουν ξοδέψει  4,4 δισεκατομμύρια για να πάρουν 271 πλοία σύμφωνα με τα στoιχεία της Allied Shipping Research.

Πρόκειται για 166 φορτηγά αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων, 68 δεξαμενόπλοια αξίας 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 34 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έναντι 410 εκατομμυρίων δολαρίων και τρία υγραεριοφόρα αξίας 167 εκατομμυρίων.

Τα φορτηγά πλοία αποτελούν το 61,2% του συνόλου των ελληνικών αγορών  στοιχείο που δείχνει ότι οι έλληνες εφοπλιστές έχουν πιστέψει στην ανοδική πορεία της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου και σε ακόμη καλύτερες ημέρες.  Το 25% καλύπτουν τα δεξαμενόπλοια.

Οι Έλληνες έχουν δώσει το 23,2% από το σύνολο των κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί σε αγορές πλοίων παγκοσμίως που φθάνουν τα  18,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, οι αγορές τους καλύπτουν το 17,9% σε αριθμό πλοίων που έχουν αγοραστεί παγκοσμίως και ανέρχονται συνολικά στα 1.506 τον αριθμό.

Οι άμεσοι ανταγωνιστές των Ελλήνων που είναι οι Κινέζοι έχουν δώσει 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για 189  πλοία.

newmonew.gr