Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε πολωνοί ναυτικοί του πλοίου SZAFIR

Ελεύθερο αφέθηκε το πλήρωμα του σημαίας Κύπρου φορτηγού πλοίου MV SZAFIR όπως ενημέρωσε το Πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

 “Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι οι πέντε Πολωνοί ναύτες, οι οποίοι είχαν απαχθεί ανοιχτά των ακτών της Νιγηρίας στις 27 Νοεμβρίου, είναι ασφαλείς καλά στην υγείας τους και σύντομα θα επιστρέψουν στο σπίτι τους. Αυτή τη στιγμή, είναι υπό την προστασία των προξενικών υπηρεσιών της Πολωνίας στη Νιγηρία όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Artur Dmochowski.

Το πλοίο το οποίο ανήκει από στην Voltaire Shipping Company και διαχειρίζεται από την Euroafrica Services Limited με έδρα τη Νιγηρία, έπλεε προς το λιμάνι Onne από την Αμβέρσα όταν δέχθηκε επίθεση.

Είχαν κάνει τον τρόπο τους στην Πολωνία εκ των προτέρων και είναι τώρα με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα.

“Οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας επιτυχούς λύση ήταν προτεραιότητα για τις πολωνικές αρχές και για την Euroafrica, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου, διεξήγαγε δύσκολες και μακρές διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς,” πρόσθεσαι ο Dmochowski χωρίς να διευκρινίζει τους όρους της απελευθεέρωσης του πληρώματος.{jcomments on}