Χαμηλότερες χρεώσεις για κοντέινερς στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

http://city.sigmalive.com/sites/default/files/styles/article_image_625x435/public/article/2014-10/shipping-containers.jpg?itok=qMVUGCuv

Χαμηλότερες κατά 15 ευρώ είναι τις τελευταίες ημέρες και μέχρι το τέλος του χρόνου οι χρεώσεις των κοντέινερς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου η διακίνηση ξεπέρασε το όριο που είχε θέσει για ολόκληρο το 2014 η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ.

Όπως είχε εξαγγείλει η διοίκηση, μετά τη διακίνηση 225.000 κοντέινερς μέσα στο 2014, στα υπόλοιπα μέχρι το τέλος του έτους θα παρέχεται έκπτωση 15 ευρώ στο τιμολόγιο της φορτοεκφόρτωσης από και προς το πλοίο, είτε είναι έμφορτα, είτε κενά. Την έκπτωση που παρέχεται για τις επιπλέον πωλήσεις απολαμβάνουν είτε ο παραλήπτης του εκάστοτε φορτίου (εισαγωγέας), είτε ο αποστολέας του φορτίου (εξαγωγέας). Παρόμοιο κίνητρο θα ισχύσει και για το 2015, το οποίο θα ανακοινωθεί στις αρχές του χρόνου, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

«Περίπου ένα μήνα πριν το τέλος του 2014 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης “έπιασε” το στόχο στη διακίνηση των κοντέινερς, καταγράφοντας μεγαλύτερη αύξηση από τις εκτιμήσεις που υπήρχαν στις αρχές του χρόνου. Αυτό μας επιτρέπει να προσφέρουμε έκπτωση στα πρόσθετα κοντέινερς, κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής πολιτικής που ακολουθεί η ΟΛΘ», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Στέλιος Αγγελούδης.

Όπως σημείωσε, πρόκειται «για μια επιβράβευση των εξωστρεφών επιχειρήσεων που στηρίζουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την εθνική οικονομία σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

www.dealnews.gr