Αλλαγές στο στόλο της Arcadia Shipmanagement

ελληνικός εμπορικός στόλος

Σε πώληση πλοίου προχώρησε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Arcadia Shipmanagement καθώς αποφάσισε να πουλήσει το M/T Aegean Navigator, ένα δεξαμενόπλοιο τύπου Suezmax, στη Shipping Corporation of India (SCI), σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από το VesselsValue.

Το χωρητικότητας 158.700 dwt  πωλήθηκε προς 31 εκ δολάρια και η συμφωνία ολοκληρώθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2017.

Aegean Navigator_arcadia_nautiliagr_tanker

Το M/T Aegean Navigator, το οποίο έχει μήκος 274,5 μέτρα και πλάτος 48 μέτρα, κατασκευάστηκε από τη Hyundai Heavy Industries στη Νότια Κορέα (HHI) το 2007.

Ο στόλος της Arcadia Shipmanagement αποτελείται από 14 πλοία,  ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 η εταιρεία προχώρησε στην πώληση του παλαιότερου δεξαμενοπλοίου της τύπου Aframax,  M/T Aegean Pride, σε κινέζους αγοραστές.

Πέρυσι, η Arcadia παρέλαβε τρία νέα πλοία τύπου Suezmax, το Aegean Marathon, το Aegean Dream και το Aegean Unity. Μέσα στο 2017 η Arcadia αναμένεται να παραλάβει τρία ακόμα νεότευκτα πλοία χωρητικότητας 159.000 dwt το κάθε ένα.

Μετά την παράδοση των πρώτων τριών πλοίων το Μάιο του 2016, τα νεότευκτα δεξαμενόπλοια έλαβαν πιστοποίηση από τη Green Award.

Η Arcadia αποκάλυψε τα σχέδιά της και για τα υπόλοιπα τρία νεότευκτα τα οποία έπειτα από αντίστοιχα αιτήματα θα διαθέτουν και αυτά πιστοποίηση από τη Green Award.

Η πιστοποίηση Green Award αξιολογεί τα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας της ναυτιλιακής εταιρείας  και των πλοίων της.