Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 15ου EAST MED YACHT SHOW (φωτο)

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 15ο East Med Yacht Show 2016, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 18 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας του Πειραιά.
Την έκθεση εγκαινίασαν την Παρασκευή 13 Μαίου 2016, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Κολλίντζας. Με την παρουσία τους την εκδήλωση τίμησαν προσωπικότητες όπως ο κ. Ι. Θεοτοκάς, Γ. Γρ. Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Χ. Λαμπρίδης, Γ. Γρ. Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, ο κ. Δ. Τρυφωνόπουλος, Γ. Γρ. ΕΟΤ, ο κ. Α. Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Βουλευτές Μ. Βαρβιτσιώτης, Δ. Καμμένος, Σ. Κεδίκοκγλου, Ι. Πλακιωτάκης, Ε. Σταματάκη, Ν. Συρμαλένιος, ο κ. Π. Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ο κ. Γ. Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, η κ. Ειρήνη Νταϊφά Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο κ. Σ. Σπυρίδων, μέλος της επιτροπής Περιφερειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ε. Δημοπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Π. Κουνάκης, Εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος Επιχειρηματικότητάς Ν. Αιγαίου, ο κ. Η. Ψινάκης, Δήμαρχoς Μαραθώνα, ο κ. Ι. Λαγουδάκης Δήμαρχος Περάματος, Σ. Χατζάκος Δ/ντής ΟΛΠ, η κα. Κ. Παναγόπουλου, Πρόεδρος Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, η κ. Α. Παλούμπη Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, καθώς και οι Αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος και των Σωμάτων Ασφαλείας, φέρνοντας τον Πειραιά στο επίκεντρο του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ανοίγοντας και τον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016», χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ο Πειραιάς βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, φιλοξενώντας για πρώτη φορά, μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις στον τομέα του yachting, το 15ο East Med Yacht Show 2016. Για εμάς, ως Δημοτική αρχή, η Θάλασσα, η Ναυτιλία και ο Τουρισμός, αποτελούν βασικούς άξονες που μπορεί να αναπτυχθεί η πόλη του Πειραιά. Σε μια ακόμα εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την πόλη και για την χώρα, έχουμε ανάγκη από τέτοιου είδους συνέργειες. Έχουμε ανάγκη από εξωστρέφεια.

Το 15o East Med Yacht Show, εντάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο με την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας Destination Piraeus, έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά. Μετά από την καθιέρωση των «Ημερών Θάλασσας» ως θεσμό για την πόλη του Πειραιά, θέλουμε η έκθεση αυτή, να φιλοξενείται από εδώ και μπρος κάθε χρόνο στην πόλη μας. Να καθιερωθεί ως ένας ακόμη θεσμός που έχει αναφορά τη θάλασσα, τον τουρισμό, την ναυτιλία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την εποικοδομητική συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλλαν έτσι ώστε η φετινή διοργάνωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία».

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν και οι Πρόεδροι των δυο οργανωτριών ενώσεων κύριος Α. Στελλιάτος και κυριος Γ. Κολλίντζας από την ΕΠΕΣΤ και την ΕΣΜΕΘ αντίστοιχα, δηλώνοντας ότι η απόφαση της μεταφοράς της διοργάνωσης-γιορτής για τον θαλάσσιο τουρισμό στον Πειραιά, είχε καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της.

Στην έκθεση συμμετείχαν:
 54 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά
 30 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.
 Περισσότεροι από 250 yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από χώρες όπως Ισραήλ, Ρωσία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Βραζιλία, Κύπρος, Πολωνία, Γερμανία, Σερβία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Ουκρανία, Ιταλία και Ελλάδα.
 Ενώ εκτιμάται οτι περισσότερα απο 2.500 άτομα επισκέφτηκαν τον χώρο της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Τις επιθεωρήσεις των σκαφών και τις επισκέψεις των εμπορικών περιπτέρων, συμπλήρωσαν σεμινάρια, όπου αναπτύχθηκε θεματολογία σχετικά με τις ναυλώσεις και τα οποία διεξήχθησαν στα Ρώσικα, τα Γερμανικά, τα Αγγλικά και τα Ελληνικά.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τον Τουρισμό, την έκθεση επισκέφθηκαν επίσης συμμετέχοντες-μέλη Κοινοβουλίων άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, όπου ξεναγήθηκαν πάνω σε παραδοσιακά ιστιοφόρα και σύγχρονα yacht, και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες μονοήμερων και πολυήμερων διακοπών, με σκάφη όλων των κατηγοριών και οικονομικών δυνατοτήτων.
Δεξιώσεις και πάρτι σε σκάφη πλαισίωσαν την έκθεση, ενώ πολιτιστικά δρώμενα όπως, η συναυλία από την Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, θεματικές χορογραφίες απο τη σχολή χορού της χορογράφου Κατερίνας Ροδίου, καθώς και έκθεση ζωγραφικής με θεματολογία «Θάλασσα» της ζωγράφου Ζέτας Καλογήρου πάντρεψαν τον κόσμο της τέχνης με την θάλασσα.
Έξω και πέρα από τα δεδομένα της έκθεσης, αξιοσημείωτη ήταν και η κοινωνική ευαισθησία με την οποία ανταποκρίθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, στην πρωτοβουλία εκθέτη για ενημέρωση και οικονομική ενίσχυση του Πανελληνίου συλλόγου ΑΜΥΜΩΝΗ, που σκοπό έχει την στήριξη παιδιών με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.
Την έκθεση, θεσμό, για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα, διοργάνωσαν η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και το Greek Economic Forum.
Η έκθεση τέλεσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Η Οργανωτική Επιτροπή και οι συντελεστές της διοργάνωσης ευχαριστούν θερμά για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν σε αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς και για την συμβολή τους στην επιτυχία της, όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους χορηγούς:
Χορηγοί:
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Μαρίνα Ζέας, Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, Ελινόιλ-Ελληνική Εταιρεία Πετρελαίων, Ελληνικός Νηογνώμων, Variety Cruises, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Aegean Airlines, Φοίνιξ Νηογνώμων.

Highlights_191

Highlights_118

Highlights_067

Highlights_136

Highlights_079