ΟΧΙ στο Car terminal – Κατάληψη του ΟΛΠ ετοιμάζουν οι Κερατσινιώτες

Με μαζική συμμετοχή πολιτών, μαθητών και φορέων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, ετοιμάζεται η κατάληψη των γραφείων του ΟΛΠ τη Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2011. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο του η σχετική πρόταση της δημοτικής παράταξης “Καλη μέρα” μέσα από την οποία αναδείχθηκε ο νέος δήμαρχος Λουκάς Τζανής.  Στόχος της κατάληψης είναι – όπως αναφέρεται – να αποτραπούν τα σχέδια υποβάθμισης της ζωής των πολιτών με τη προγραμματισμένη δημιουργία car terminal στο λιμανάκι Ηρακλέους Κερατσινίου-Δραπετσώνας. 

Ο ρόλος του Φώτη Μελά

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής, στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, 2011 με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενάντια στα σχέδια τσιμενταρίσματος της παραλίας, διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

 

Ο τέως Δήμαρχος Κερατσινίου κ. Φώτης Μελάς όχι ΜΟΝΟ δεν εξέφρασε δημόσια τη θέση της παράταξης του (στον βαθμό που αυτή υφίσταται) για ένα τόσο σοβαρό και μείζον θέμα, αντιθέτως παρέμεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ακολούθως αποχώρησε. Αναρωτιέται κανείς αν η επαναλαμβανόμενη αδιαφορία για τα συμφέροντα της πόλης μας και η απαξιωτική πρακτική του κ. Μελά απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αποτέλεσμα μικροκομματικής σκοπιμότητας ή απλά παραδοχή της ανεπάρκειας του, η οποία οδήγησε το Κερατσίνι στα σημερινά αδιέξοδα που βιώνουνTzanisDimSymvoulio οι πολίτες του.

Δύσκολη η θέση του Αλέξανδρου Χρυσού

Από την άλλη, σημειώνει ο κ. Τζανής,  με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε, ότι η παράταξη του κ. Χρυσού, (σ.σ. στηρήχθηκε από το ΠΑΣΟΚ),  πλην της κας Πολυξένης Φωτίου, αναδείχτηκε στην διάρκεια της συνεδρίασης, ως «φανατικός» απολογητής και υποστηρικτής των σχεδίων του ΟΛΠ για τον βιασμό της παραλίας μας.

Στην αγωνιώδης προσπάθεια να φανούν ως οι επίσημοι χειροκροτητές των αντικοινωνικών σχεδίων της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.», με την προσχηματική λογική ότι αποτελούν τον δημοτικό συνδυασμό που υποστήριξε επίσημα το κυβερνών κόμμα, τους οδήγησε στο πολιτικά απονενοημένο βήμα της υποστήριξης των σχεδίων τσιμενταρίσματος της παραλίας. Εμείς απλά θα τους υπενθυμίσουμε ότι ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός τοποθετήθηκε με σαφήνεια, δηλώνοντας την συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της αρμόδιας υπουργού κας Τίνας Μπιρμπίλη, περί της εθνικής αναγκαιότητας, να υλοποιηθεί χωρίς παρεκκλίσεις η στρατηγική της πράσινης ανάπτυξης.

Ο Δήμος, καλεί τους πολίτες, να βρίσκονται στις 9.00 το πρωί της Τρίτης, έξω από τα γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. (Ακτή Μιαούλη 10).