Ο Πειραιάς ενωμένος για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η συνέντευξη τύπου – παρουσίαση για την “Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015” από το  Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Το nautilia.gr ως χορηγός επικοινωνίας παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου καθώς δεν θα μπορούσε να λείπει από την εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, μίας διοργάνωσης που στόχο έχει να φέρει τη θάλασσα πιο κοντά στον κόσμο και να αναδείξει το πόσο αυτή επιδρά στην καθημερινότητα μας.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν οι Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της European Commission στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιωργος Γαβρίλης και o Εντεταλμένος Δημοτικός  Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης.

Ο Δήμαρχος  Πειραιά κάλεσε όλους τους φορείς και τους πολίτες του Πειραιά να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Πειραιά αλλά και στα υπόλοιπα λιμάνια της περιφέρειας  όπως η Ελευσίνα, η Ραφήνα και το Λαυριο  όπου θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς περαιτέρω δράσεων και εκδηλώσεων.

Ο κ. Κόκκαλης παρουσίασε την ιστοσελίδα  της διοργάνωσης www.emdpiraeus.gr  όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις και τα σημεία όπου θα πραγματοποιούνται ,όπως συναυλίες, εκθέσεις, ξεναγήσεις και λοιπά δρώμενα.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας θα πραγματοποιηθεί ένα διεθνές συνέδριο, μια μεγάλη έκθεση και μία σειρά από workshops στις 28 και 29 Μαίου στο Μέγαρο Μουσικής με την κορύφωση των εκδηλώσεων στις 30 και 31 Μαίου που στόχο έχουν να αναδείξουν τον θαλάσσιο πολιτισμό του Πειραιά σε όλη την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, καθιερώθηκε από την  Ευρωπαϊκή Ένωση και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαίου, με σκοπό να τονίσει τον ζωτικό ρόλο που παίζει η θάλασσα στη ζωή των πολιτών, αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε διαφορετική πόλη -λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φέτος τιμώμενη πόλη ο Πειραιάς.

Πάμε Πειραιά! #Piraeus2015

Επίσημη ιστοσελίδα European Maritime Day:

www. ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en

«European Maritime Day Piraeus»: 

www.facebook.com/EmdPiraeus
Twiter @emdpiraeus

Instagram @emdpiraeus

Για να μένετε ενημερωμένοι ακολουθείτε το #Piraeus2015

 

Χορηγός επικοινωνίας

NAUTILIA LOGO final colors

 

Δείτε φωτογραφίες από τη συνέντευξη τύπου.

Baner 1    Baner 2    Anomeritis    Krokidis