Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Κύπρου: Ενθαρρυντικά μηνύματα για την ναυτιλία

Ενθαρρυντικά μηνύματα για περεταίρω ανάπτυξη του ναυτιλιακού τομέα και της οικονομίας έστειλαν Κυβέρνηση και Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο σε χθεσινό δείπνο.

Για τη συμβολή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, όπως και για την ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, έκανε λόγο, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, σε χθεσινό δείπνο που διοργάνωσε το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Κάνοντας λόγο για τα βήματα της Κυβέρνησης προς ενίσχυση του Ναυτιλιακού τομέα, ο κύριος Δημητριάδης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε προώθηση νομοσχεδίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Ναυτιλίας το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

«Επιτρέψτε μου να αρχίσω, εκφράζοντας την εκτίμηση της Κυβέρνησης, προς όλους εσάς, για τη συνεχή υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύετε στην κυπριακή ναυτιλία, και στη σημαία μας, μέσα από τα χρόνια, και για τη συμβολή σας στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας.» είπε ο κύριος Δημητριάδης.

Ο Θέμης Παπαδόπουλος, Προεδρος ΚΝΕ είπε ότι «Με τα χρόνια, η Ναυτιλιακή Βιομηχανία στην Κύπρο, έχει απολαύσει δυνατή υποστήριξη από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, μέσα από διαδοχικές Κυβερνήσεις. Είμαστε ευγνώμονες για αυτή την υποστήριξη και νιώθουμε περήφανοι που μπορούμε να ανταποδώσουμε.»

Για ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, προσθέτοντας πως υπάρχουν, ακόμη, οι προκλήσεις, με τον κύριο Δημητριάδη να τονίζει τη συμβολή του Επιμελητηρίου στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Το κλίμα που επικρατούσε, για ολόκληρη τη βραδιά, ήταν η αισιοδοξία για το μέλλον, η αλληλοϋποστήριξη και η κοινή πορεία.