Μια κινηματογραφική καθέλκυση πλοίου στην Ολλανδία

 


Σκηνοθετημένη άψογα ήταν η καθέλκυση του πλοίου Deep Helder στην Ολλανδία, καθώς ο σκηνοθέτης του βίντεο μας έδωσε μοναδικές λήψεις.     Το νεότυκτο σκάφος Υποθαλάσσιας Υποστήριξης, που ονομάζεται MV Deep Helder, καθελκύστηκε στο Foxhol Yard του Groningen στην Ολανδία στις 23 Απριλίου. Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με συστήματα έρευνας και ROV, καθώς και ένα γερανό. Το πλοίο θα είναι έτοιμο για λειτουργία μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Συνολικά 50 άτομα πληρώματος και ερευνητικού προσωπικού μπορούν να φιλοξενηθούν στο σκάφος.

Deep HelderΤο “Deep Helder” θα είναι ένα οικονομικά αποδοτικό σκάφος που σχεδιάζουμε να λειτουργήσει στο κομμάτι της έρευνας (Γεωφυσική, Ελέγχος & Γεωτεχνικές μελέτες), IMR και ελαφρές εκσκαφές, εκσκαφή και προεργασίες εγκατάστασης για πελάτες στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας », λέει ο Rick Green, Γενικός Διευθυντής της Deep Ocean.

Το σκάφος μήκους 65 μέτρων, κλάσης DP2, είναι σχεδιασμένο για χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, clean ship/green passport/SPS2008. Το σκάφος Deep Helder ναυπηγήθηκε από την εταιρεία De Hoop Lobith στο Foxhol Yard , στο Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας. Η διαχείριση του πλοίου και η στελέχωση του έχει αναληφθεί από τη Seamar Subsea BV και το σκάφος θα πλέει υπό ολλανδική σημαία.

Δείτε το βίντεο της καθέλκυσης του πλοίου.

 

foto:www.vethpropulsion.com