Μέχρι τις 15 Μαρτίου η ανέλκυση του «Nour-M»

 

Μόνο ένας ενδιαφερόμενος συμμετείχε, τελικά, στο διαγωνισμό για την ανέλκυση του Nour-m από το λιμάνι της Ακαντιάς, κάτι που το Λιμενικό Ταμείο (Λ.Τ.) προσδιορίζει ότι θα γίνει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι τις 15 Μαρτίου. Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Λ.Τ., κ. Τσαμπίκος Τσακίρης διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για την ανέλκυση του Nour-m και ενώ υπήρχε ενδιαφέρον από πάρα πολλούς εργολάβους, για την ανέλκυση, δυστυχώς, η οικονομική κατάσταση δεν επέτρεψε σε κάποιους να συμμετέχουν και τελικά ήταν μόνο ένας. Συγκεκριμένα είναι η κα Φρουζάκη Ελένη και Σia Ε.Ε., η οποία κατέθεσε πλήρη φάκελο προσφοράς, τεκμηριωμένο, σύμφωνα με τη διακήρυξη του Λ.Τ.
Το ποσό που έδωσε για την ανέλκυση είναι 8.100 ευρώ που μαζί με το ΦΠΑ πηγαίνουν περίπου στα 9000 ευρώ, όπως επίσης και σύμφωνα πάντα με τη διακήρυξη, η ανέλκυση θα πρέπει να γίνει σε τριάντα μέρες.
Σημειώνεται ότι, όπως επεσήμανε ο κ. Τσακίρης, η τεχνική έκθεση, συμπεριλαμβάνει τεκμηριωμένα αυτά που ζητά το Λ.Τ., δηλαδή εξειδικευμένα συνεργεία που να έχουν προϋπηρεσία και σε άλλα λιμάνια της χώρας.
«Οπότε όλα βαίνουν καλώς και πιστεύω ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει απομακρυνθεί το Nour-m από το λιμάνι της Ακαντιάς», διαβεβαίωσε ο ίδιος.
Μάλιστα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λ.Τ. την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατοχυρωθεί το αποτέλεσμα, να υπογραφεί η σύμβαση, μετά την έγκριση της απόφασης φυσικά, και ο κ. Τσακίρης θεωρεί ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου, αν όλα εξελιχθούν ομαλά και το επιτρέψει και ο καιρός, θα έχουμε αποτέλεσμα.
«Για να δούμε και εμείς σαν Λ.Τ. τις ζημιές που έχουμε στις υποσκαφές, γιατί έχουμε κάποιες ζημιές, ούτως ώστε με την έναρξη της σεζόν να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι», είπε ακόμη.
Σημειώνεται ότι, ήδη είναι χαρακτηρισμένο ναυάγιο και παλιοσίδερα ενώ στην τεχνική έκθεση αναλύεται ότι με ειδικούς δύτες θα κοπεί μέσα στο σημείο που είναι βυθισμένο το καράβι και θα ανελκυθεί από ειδικούς γερανούς-αφού γίνει μία παραχώρηση φυσικά χερσαίας ζώνης για να εγκατασταθεί ο γερανός που θα ανελκύει τα κομμάτια πλέον του πλοίου, τα οποία θα ανελκύονται και θα απομακρύνονται, εκτός νησιού βέβαια.
«Εμπειρικά σας λέω ότι είναι πάρα πολύ τεκμηριωμένη η προσφορά του, τεχνικά είναι δυνατό αυτό που λέει ότι μπορεί να γίνει και γι’ αυτό και η Επιτροπή τον κήρυξε ανάδοχο. Δηλαδή, λαμβάνοντας περισσότερο υπόψη την τεχνική του έκθεση και όχι την οικονομική», κατέληξε ο κ. Τσακίρης.

www.rodiakigr