Ρόδος: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την κρουαζιέρα τη νέα χρονιά

Ρόδος κρουαζιέρα

Ενθαρρυντικά διαγράφονται τα μηνύματα για την κρουαζιέρα στην Ρόδο, το νέο έτος. Κι αυτό όχι επειδή αναμένεται αυξημένη κίνηση, όσο επειδή το λιμάνι της Ρόδου δείχνει να «κερδίζει» έδαφος σε μερικές επιπλέον προσεγγίσεις σε σχέση με άλλα λιμάνια της χώρας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Κόντες: «Και την νέα χρονιά δεν αναμένουμε βελτίωση στην κρουαζιέρα. Η Ρόδος δείχνει να κερδίζει σε προσεγγίσεις σε σχέση με άλλα λιμάνια (έως και 20 παραπάνω calls της τελευταίας στιγμής). Αυτό κρίνεται θετικό προς το παρόν. Ωστόσο, τα μηνύματα για την κρουαζιέρα στην επικράτεια δεν είναι θετικά. Όσο διαρκεί η ένταση στο Αιγαίο με την Τουρκία, με ασκήσεις κ.λπ. δεν δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για βελτίωση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο».
Από αυτή την κατάσταση τα τελευταία χρόνια, οι χώρες που κερδίζουν είναι η Ασία προς το παρόν αφού ήδη παρουσιάστηκε «κορεσμός» με συνέπεια οι εταιρείες να αναζητούν άλλους προορισμούς: «Μετά την Ασία, οι χώρες που κερδίζουν από αυτή την κατάσταση είναι η Καραϊβική,η δυτική Μεσόγειος, η βόρεια Ευρώπη –αλλά με μικρή τουριστική περίοδο. Εάν ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, η κρουαζιέρα θα παρουσίαζε αυξητικές τάσεις ακολουθώντας και τον Τουρισμό» λέει ο κ. Κόντες.
Προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο
Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά το 2017 έκλεισε με 247 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και 274.921 επιβάτες.
Για το 2018, έχει δοθεί το πλάνο πώς θα κινηθεί η κρουαζιέρα και αναμένεται στα ίδια περίπου επίπεδα –με μερικές επιπλέον προσεγγίσεις που αναμένονται και ίσως ξεπεράσουν τις 250, αναλόγως και τις εξελίξεις.
Η κίνηση ξεκινάει κανονικά από τις 19 Μαρτίου 2018 με τέσσερις (4) προσεγγίσεις και ακολουθεί ο Απρίλιος με δέκα (10) προσεγγίσεις. Σημειώνεται ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος δεν έχουν προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων.
Αναλυτικότερα:
ΜΑΡΤΙΟΣ
· 19/3 Golden Iris – Panama – (Haifa – Agios Nikolaos)
· 27/3 Clio – Malta – (Paphos – Symi)
· 27/3 Golden Iris – Panama – (Lemesos – Haifa)
· 0/3 Golden Iris – Panama – (Haifa – Agios Nikolaos)

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
· 4/4 Majesty – Malta – (Patmos)
· 8/4 Oceana – Bermuda
· 11/4 Majesty – Malta – (Patmos)
· 18/4 Majesty – Malta – (Patmos)
· 19/4 Aegean Odyssey – Panama – Heraklio
· 23/4 Golden Iris – Panama – Haifa
· 25/4 Majesty – Malta – (Patmos)
· 26/4 Aegean Odyssey – Panama – Heraklio
· 30/4 Oceana – Bermuda
· 30/4 Golden Iris – Panama – Haifa