Σταύρος Χατζάκος είναι ο πρώτος Έλληνας Πρόεδρος στην ιστορία της ΜedCruise

Ιδιαίτερη επιτυχία για την ελληνική λιμενική βιομηχανία και τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. αποτελεί η εκλογή του κ. Σταύρου Χατζάκου στη θέση του Προέδρου της Μεσογειακής Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας (MedCruise).

         O κ. Στ. Χατζάκος, ο οποίος σήμερα είναι Διευθυντής Διοίκησης του Ο.Λ.Π. Α.Ε. εργάζεται από το 1983 στον Ο.Λ.Π. σε ποικίλες θέσεις ευθύνης με ιδιαίτερη εμπειρία στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς υποθέσεις. Έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος, εκπρόσωπος του Ο.Λ.Π. Α.Ε., τόσο στην ΕSPO (Ένωση Λιμένων Ευρώπης) όσο και στη MedCruise, ενώ έχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις ευθύνης του Ο.Λ.Π.

         Ο κ. Σταύρος Χατζάκος είναι ο πρώτος Έλληνας Πρόεδρος στην ιστορία της ΜedCruise, διαδεχόμενος τον Ιταλό Πρόεδρο της κ. Giovanni Spadoni.

       Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «το 2011 το έχουμε ονομάσει “έτος κρουαζιέρας”, αφού προτάξαμε τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας στην πρώτη γραμμή των δραστηριοτήτων μας. Με νέες υποδομές, ανωδομές και υπηρεσίες ποιότητας μετατρέπουμε τον Πειραιά στο μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στη Μεσόγειο. Φυσικά έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε και θα τα κάνουμε. Πιστεύουμε στη Ναυτιλία, τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό και στο μέλλον του θαλάσσιου περιηγητικού τουρισμού. Το 2010 επανήλθαμε στα πλαίσια της “λιμενικής διπλωματίας” στην ESPO και τη MedCruise, γίναμε μέλη του ΣΕΤΕ, συμμετέχουμε ενεργά σε όλα τα forums, διοργανώσαμε τον Ιούνιο στην Ελλάδα την Ετήσια Γενική Συνέλευση της MedCruise με επιτυχία και τις επόμενες μέρες συγκροτούμε την πρώτη Επιτροπή Λιμένων Κρουαζιέρας Ελλάδας στα πλαίσια της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), την οποία επίσης επανασυστήσαμε το 2010. Η απόφαση της διοίκησης του Ο.Λ.Π. Α.Ε. να προτείνει για Πρόεδρο τον κ. Σταύρο Χατζάκο δικαιώνει τις πρωτοβουλίες μας και την πολύχρονη πείρα και ιστορία του ίδιου ως στελέχους του Ο.Λ.Π. Α.Ε. Ευχαριστίες οφείλονται σε όλους όσους στήριξαν την υποψηφιότητα του από τον χώρο της κρουαζιέρας και τους αρμόδιους φορείς. Σε δύσκολους καιρούς αποδεικνύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε».