ΛΙΜΑΝΙΑ

Νόμιμη η απεργία των εργαζομένων του Νεωρίου

Μόλις πριν λίγο ανακοινώθηκε η απόφαση της προέδρου της χθεσινής δίκης όπου κατετέθησαν ασφαλιστικά μέτρα από την ιδιοκτησία του Νεωρείου κατά των εργαζομένων αυτού ζητώντας να κηρυχθεί αυτή παράνομη και να εκδικαστούν αποζημιώσεις υπέρ αυτής.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η κα Φακίνου Ευαγγελία εξέδωσε την απόφασή της η οποία κηρύσσει την απεργία ΝΟΜΙΜΗ και δικαιώνει τους εργαζομένους. Επίσης, η απόφαση συμπεριλαμβάνει και αποζημίωση προς το σωματείο των εργαζομένων ύψους 500 ευρώ και προς τον πρόεδρό του κ. Ευάγγελο Μάνθο πλέον 500 ευρώ. Όλοι λοιπόν οι ισχυρισμοί και τα επιχειρήματα των διοικούντων έπεσαν στο κενό καθώς το δικαστήριο δέχθηκε οτι όντως υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, οτι το ναυπηγείο δεν πρόκειται να υποστεί κάποια μεγάλη ζημιά, αλλά κυρίως οτι δεν κατατέθηκε κάποια αξιόπιστη και σοβαρή αντιπρόταση από την πλευρά τους. Συνεπώς, οι τελευταίοι έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν τον αγώνα τους και η ιδιοκτησία των ναυπηγείων είναι πλέον υποχρεωμένη να έρθει σε διάλογο μαζί τους προκειμένου να διευθετηθούν τα αιτήματά τους.

Το protevousa.gr ήταν παρόν στην ανακοίνωση της απόφασης όπως και στους πανηγυρισμούς των εργαζομένων, οι οποίοι από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη του ναυπηγείου.

Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε νεώτερο.

www.protevousa.gr