Μία ακόμα τιμητική διάκριση για τον ΟΛΠ Α.Ε

Μια ακόμη τιμητική διάκριση απέσπασε ο ΟΛΠ Α.Ε. για τέταρτη συνεχή χρονιά ως η καλύτερη εταιρία του Δημοσίου Τομέα.

Τα επιχειρηματικά βραβεία «ΧΡΗΜΑ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ 2013» για εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών απονεμήθηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Π. Καρβούνη, την Α΄ Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Β. Λαζαράκου, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών κ. Η. Μπαμπλέκο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών κ. Π. Δράκο και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Α. Μωραϊτάκη.

Όπως επισήμανε ο κ. Κων/νος Ουζούνης του οικονομικού περιοδικού «ΧΡΗΜΑ», τα βραβεία απονέμονται μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία άνω των 1500 συνδρομητών, τα δέκα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ των βραβευθέντων σε διαφορετικές κατηγορίες ήταν και οι εταιρίες ΟΤΕ, Motoroil, Τράπεζα Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική Τράπεζα, Intralot κλπ.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: “το 2014 θα είναι για τον ΟΛΠ Α.Ε. μια επίσης κερδοφόρα χρήση, η τέταρτη κατά σειρά για τα οικονομικά μεγέθη του Οργανισμού με ανοδική πορεία σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται. Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ Α.Ε., ο οποίος ιδιωτικοποιήθηκε και εισήχθη το 2003 στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, διαχειρίζεται το Λιμάνι του Πειραιά (α) με ίδιους πόρους και εργασίες, (β) μέσω 323 Συμβάσεων Παραχώρησης με ιδιωτικές επιχειρήσεις (με πιο σημαντική τη διαχείριση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων ΙΙ από τη ΣΕΠ Α.Ε., θυγατρική της Cosco Pacific Ltd), (γ) ως Δημόσια Αρχή για ορισμένα θέματα που του παραχώρησε το ελληνικό δημόσιο και (δ) μέσω χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα υποδομών”.