Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Για το 2019 μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων Γ`φάσης

 

Για το 2019 μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων Γ` φάσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αυτό έγινε γνωστό από την απάντηση του Υπουργού ΟΙΚΥΝΑΤ Γιώργου Σταθάκη σε ερώτηση που του έγινε στη Βουλή από τον [B]βουλευτή Θεσπρωτίας[/B] του [B]ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση[/B].

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του η ημερομηνίες περαίωσης των έργων Β` φάσης είναι στις 30 Αυγούστου 2015 για την κατασκευή του προβλήτα και εξαρτόνται από τον ρυθμό καθίζησης της επιφόρτισης (της δημιουργίας του προβλήτα δηλαή). Επίσης στις  28 Φεβρουαρίου έπρεπε να ολοκληρώθηκαν τα έργα  εκσκαφής του διαύλου αλλά αυτό αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Σε αμφισβήτηση τίθεται η ολοκλήρωση του Τερματικού Σταθμού Τ3 με την παρούσα εργολαβία και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει αντικείμενο νέας εργολαβίας καθώς εξαρτάται από το υπολειπόμενο οικονομικό αντικείμενο της σύμβασης.

Να θυμίσουμε πως η ΕΛΤΕΡ (ο ανάδοχος των έργων)  στις 25 Φεβρουαρίου έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση των έργων Β`φάσης χωρίς να διευκρινίζεται ποια έργα όμως τελικά παρέμειναν προς κατασκευή.

ΤΑ ΕΡΓΑ Γ` ΦΑΣΗΣ
Για τα έργα Γ`φάσης όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού (μέσω της Υπηρεσίας του Υποδομών) μετά την υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου [B]ΑΕΓΕΚ [/B]από τον [B]ΑΚΤΩΡ [/B]οι εργασίες επανεκκίνησαν τελικά τον Νοέμβριο του 2014 με καταληκτική ημερομηνία την 11η Μαϊου 2017 αλλά εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί παράταση της τάξης των 2 ετών για να ολοκληρωθεί όλο το αντικείμενο των έργων.

Έτσι ουσιαστικά μεταβάλλεται όλος ο σχεδιασμός για την βραχυπρόθεσμη λειτουργία του λιμανιού της Ηγουμενίτσας που έχει μεταβληθεί από ένα μικρό λιμάνι τοπικής σημασίας σε διεθνή κόμβο με στρατηγική σημασία για την Ελλάδα.

ypodomes.com