Έργα εκσυγχρονισμού στο λιμάνι της Σούδας

Ένα σύγχρονο δίκτυο ασφαλείας αποκτά το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά, μέσα από διεθνή διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου από το Λιμενικό Ταμείο νομού Χανίων.

Με βάση τη διακήρυξη του έργου, το σύνολο της δαπάνης μαζί με τον ΦΠΑ ανέρχεται στα 1.397.280 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα τα όσα αναφέρει η διακήρυξη του έργου, στη χερσαία ζώνη του λιμανιού του Σούδας θα εγκατασταθεί ένα πλήρες δίκτυο ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τον διεθνή κώδικα για την ασφάλεια των πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων «ISPS».

Στο δίκτυο αυτό συμπεριλαμβάνονται: Λογισμικό διαχείρισης συστήματος ελέγχου πρόσβασης εισερχομένων επιβατών και οχημάτων, 2 φορητά τερματικά ελέγχου επιβατών, 12 δικτυακές σταθερές κάμερες εξωτερικού χώρου, 2 δικτυακές κινούμενες κάμερες, 2 πανοραμικές κάμερες, 2 εξωτερικές θερμικές κάμερες και 18 ιστοί στήριξης καμερών.

Ακόμα ψηφιακό υβριδικό καταγραφικό σύστημα 16 καναλιών Video, οπτικό σύστημα ανακοινώσεων με 2 οθόνες προβολής 42 ιντσών, καθώς και σύστημα φωνητικών ειδοποιήσεων και συναγερμού.

Στο λιμάνι θα εγκατασταθούν 5 φυλάκια και ένας οικίσκος ενώ προβλέπεται η προμήθεια 400 μεταφερόμενων φρακτών 2 μέτρων, 4 μεταλλικών θυρών και 6 μεταφερόμενων θυρών.

Ακόμα ηλεκτρικές μπάρες ελέγχου πρόσβασης, μαγνητική πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, φορητός ανιχνευτής μεταλλικών αντικειμένων και σύστημα ελέγχου ασυνόδευτων δεμάτων.

Στο λιμάνι θα αναπτυχτεί, επίσης, σύστημα παρακολούθησης με ραντάρ, σύστημα εσωτερικών επικοινωνιών, δίκτυο wi-fi και σύστημα συναγερμού.

Προβλέπεται ακόμα η προμήθεια δορυφορικού τηλεφώνου εκτάκτων αναγκών, ενώ θα εγκατασταθούν 10 προβολείς με ηλιακό συλλέκτη και ένα μεταφερόμενο σύστημα φωτισμού.

Όλες οι πληροφορίες θα μεταφέρονται στο κέντρο ελέγχου του λιμανιού με τη βοήθεια δικτύου 4 ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο ανάδοχος του έργου θα έχει την ευθύνη μέσα σε 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης να το παραδώσει σε πλήρη λειτουργία.

www.dealnews.gr