Εγκρίθηκε το master plan για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

 

Tο προγραμματικό σχέδιο ανάπτυξης (master plan) του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ενέκρινε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Σύμφωνα με το σχέδιο, στόχος του ΟΛΘ αποτελεί η αύξηση της δυναμικότητας εξυπηρέτησης των μεγαλύτερων πλοίων, η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και η διασύνδεση με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, προβλέπεται σημαντικό ύψος επενδύσεων σε υποδομές, εξοπλισμό και συστήματα διαχείρισης.

«Η ΟΛΘ Α.Ε., με την υποβολή του φακέλου του master plan, θα αποκτήσει το πρώτο εγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο μεγάλου λιμένα στην Ελλάδα σύμφωνα με τις πιο υψηλές προδιαγραφές» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Δημήτρης Μακρής, επισήμανε ότι ο «αναπτυξιακός προσανατολισμός του σχεδίου δίνει τη δυνατότητα, μεσοπρόθεσμα, για αύξηση των θέσεων εργασίας με παράλληλη αύξηση του κύκλου εργασιών και λειτουργικής κερδοφορίας της εταιρείας». Στόχος του ΟΛΘ – πρόσθεσε – είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης «να ανέβει κατηγορία», φτάνοντας στη μεσαία κατηγορία των ευρωπαϊκών λιμανιών.

Σημειώνεται ότι εντός του Ιουλίου, αναμένεται να κατατεθούν και οι δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΘ.

newpost.gr