Α. Σαμαράς: Παγκόσμιος κόμβος εμπορίου ο Πειραιάς

Όχημα ισχυρής ανάπτυξης για όλη της Ελλάδα και  παγκόσμιο κόμβο εμπορίου χαρακτήρισε τον Πειραιά ο πρωθυπουργός, κατά την επίσημη τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ της κινεζικής ZTE Corporation και της θυγατρικής της Cosco, PCT (Piraeus Container Terminal), που εγκαινιάζει τη λειτουργία του διαμετακομιστικού κέντρου (logistics hub) της κινεζικής τηλεπικοινωνιακής στους χώρους της Cosco στον Πειραιά.

Καλημερίζοντας στα κινέζικα ο Αντώνης Σαμαράς, σημείωσε χαρακτηριστικά: “Σήμερα χαιρετίζουμε τη συμφωνία μεταξύ Cosco και ZTE που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας”, είπε o πρωθυπουργός και συνέχισε: “Τέτοιες επενδύσεις συμβάλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας που είναι πρώτος στόχος κυβέρνησης”.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία επισήμανε πως “δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, αλλά χρειάζονται τέτοιες πρωτοβουλίες, που πιστοποιούν την εμπιστοσύνη της διεθνούς επιχειρηματικότητας στη χώρα μας”.

Κατά την παρέμβασή του ο Κινέζος πρέσβης διατύπωσε το όραμά του να υλοποιηθούν σύντομα και άλλες επενδύσεις άλλων κινεζικών επιχειρήσεων τόσο στον Πειραιά όσο και ευρύτερα στην περιοχή της Ελλάδας.

Στην τελετή που έλαβε χώρο στο κτήριο της Cosco στον Πειραιά συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, ο επικεφαλής της Cosco κάπτεν Fu Cheng Qiu, καθώς και δεκάδες κινέζοι αξιωματούχοι από την PCT, της Cosco και την ZTE.