Κρουαζιερόπλοιο προσάραξε στις Φιλιππίνες

κρουαζιερόπλοιο

Μόνο τυχερό δεν στάθηκε το κρουαζιερόπλοιο FOREVER LUCKY, καθώς προσάραξε στη θάλασσα Sulu, 15 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά από το νησί Cagayancillo, στην επαρχία Palawan, στις Φιλιππίνες, ενώ ταξίδευε από το Bataan προς το General Santos για επισκευές. Τα δεκαπέντε μέλη του πληρώματος εκκένωσαν το πλοίο. Από τις 12 Ιανουαρίου, το πλοίο βρίσκεται προσαραγμένο στα αβαθή, παρακολουθούμενο για πιθανή διαρροή πετρελαίου, ενώ μια εταιρεία συμφερόντων Φιλιππίνων φέρεται να έχει υπογράψει σύμβαση για τη διάσωση του πλοίου.
Τον περασμένο Ιούλιο, το Forever Lucky, σταμάτησαν οι λιμενικές αρχές στο Orion του Bataan καθώς επιχείρησε να αποπλέυσει με προορισμό τη Μικρονησία με 139 Φιλιππινέζους να βρίσκονται παράνομα στο πλοίο προσπαθώντας να βγουν από τη χώρα.

flucky flucky3

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε οτι κρουαζιερόπλοια αυτού του τύπου συνεχίζουν να πλέουν σε ανοιχτές θάλασσες, παρότι είναι κατασκευασμένα να ταξιδεύουν μόνο σε ποτάμια και λίμνες. Στην ανοιχτή θάλασσα δεν είναι ασφαλή, αν και μερικές φορές ανεύθυνοι πλοιοκτήτες και αρχές τους επιτρέπουν να κάνουν μικρές αποστάσεις σε παράκτιες διαδρομές, κυρίως στη Μαύρη και την Αζοφική θάλασσα. Η ζωντανή θάλασσα και ο άνεμος είναι ικανά να βυθίσουν το πλοίο αυτού του τύπου σε λίγο χρόνο. Είναι απολύτως ανεύθυνη πράξη από τις αρχές των Φιλιππίνων να επιτρέπουν σε αυτό τον τύπο πλοίου να ταξιδεύει στα νερά των Φιλιππίνων.

Το κρουαζιερόπλοιο FOREVER LUCKY έχει μήκος 129μ, πλάτος 16μ και χτίστικε στην Ανατολική Γερμανία το 1991 με το όνομα KONSTANTIN STANYUKOVICH