Ξεκίνησε η ναυπήγηση του νέου Norwegian Escape

Το πρώτο κομμάτι χάλυβα κόπηκε στο ναυπηγείο Meyer Werft, στο Papenburg της Γερμανίας για την κατασκευή του Norwegian Escape, το πρώτο από τα δύο νέα ” Breakaway Plus ” Class πλοία της Norwegian Cruise Line.

Η Norwegian Cruise Line και στελέχη του ναυπηγείου Meyer Werft παρακολούθησαν την Πέμπτη το πρώτο κομμάτι χάλυβα που κόπηκε με μηχάνημα πλάσματος στο υπόστεγο του ναυπηγείου. Το κομμάτι αυτό θα γίνει μέρος του Block Νο 46 στο νέο σκάφος, το οποίο έχει προγραμματιστεί να παράδοθεί το φθινόπωρο του 2015.

Το “Norwegian Escape θα είναι το μεγαλύτερο πλοίο του στόλου μας και θα συνεχίσει την κληρονομιά της καινοτομίας μας, ” δήλωσε ο Kevin Sheehan, διευθύνων σύμβουλος της νορβηγικής εταιρείας και συμπλήρωσε, “Η Κοπή του πρώτου κομματιού χάλυβα για το Norwegian Escape σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της κατασκευής για αυτό το αξιόλογο πλοίο. Είμαστε ανυπόμονοι για την παράδοση του τον Οκτώβριο του 2015.”

Τα δύο πλοία της Norwegian Cruise Lines είναι δύο κλασσης Breakaway Plus, το Norwegian Escape και τo Norwegian Bliss, θα είναι περίπου 163.000 dross ton και θα διαθέτουν 4.200 κλίνες.

“To Norwegian Escape θα είναι το 10ο πλοίο που το ναυπηγείο Meyer Werft θα έχει κατασκευαστεί για τη Norwegian Cruise Line τα τελευταία 15 χρόνια και αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο, λόγω των διαστάσεων περίπου 163.000 gross ton και τις πολλές νέες καινοτομίες εν πλω», δήλωσε ο Bernard Meyer, διαχειριστής του Meyer Werft.

NCL και Meyer στο παρελθόν συνεργάστηκαν στην 146,600 ton κατηγορία Breakaway, με το πρώτο πλοίο, Norwegian Breakaway που παραδόθηκε στην εταιρεία τον Απρίλιο του 2013 και στη συνέχεια ακολούθησε το δεύτερο πλοίο, Norwegian Getaway, τον Ιανουάριο του 2014.

Το Norwegian Escape θα έχει ώς βάση το Miami όλο το χρόνο, μετά την παράδοσή της στα τέλη του 2015, θα πραγματοποιήσει μια επταήμερη κρουαζιέρα στην Ανατολική Καραϊβική ξεκινώντας στις 14 του Νοεμβρίου, 2015. Θα επισκέυθεί τα νησιά Tortola , τις Βρετανικές παρθένες νήσους, τα νισιά του Αγίου Θωμά, τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, καθώς και το Nassau στις Μπαχάμες .

Την γνωστή σε όλους μας εικαστική παρέμβαση που κάνει στα πλοία της η NCL, θα σχεδιάσει ο διάσημος καλλιτέχνης της θαλάσσιας άγριας ​​φύσης και μαχώμενος για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος των ωκεανών, Guy Harvey , και θα περιλαμβάνει μια υποβρύχια σκηνή της θαλάσσιας άγριας ζωής, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της NCL