“Genting Dream” : Κάνοντας ένα ονειρεμένο ταξίδι , πραγματικότητα !

Ο ΟΜΙΛΟΣ  

   AAEAAQAAAAAAAAUKAAAAJGVjMTFkODgyLWNmYTctNGNkOS04ZTAwLWE5MTA1NGNhN2FiNw

H γιγαντοποίηση των κρουαζιερόπλοιων είναι μια τάση η οποία ακμάζει και διακατέχει τις εταιρίες του δυτικού κόσμου εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Αυτή η τάση φαίνεται να γνωρίζει άνθιση πλέον και στην ανατολή καθώς παραδοσιακές και νεοσυσταθείς εταιρείες κρουαζιέρας ”έχουν ήδη στα σκαριά” ή δουλεύουν πάνω σε projects, ώστε να εδραιωθούν στο πλέον αντγωνιστικό στερεωμα , αυτό της κρουαζιερας . Η εταιρία Genting, με έδρα της το Χονγκ Κονγκ έχει υπό την διαχείρισή της 3 brands με ιδιόκτητο στόλο αποτελούμενο απο 28 πλοία , το 28% της Νοrwegian Cruise Lines, και ολοκλήρωσε πρόσφατα την εξαγορά των ναυπηγείων Lloyd Werft ώστε να μπορεί να έχει συντομότερες χρονικά παραδόσεις καθώς θα δουλεύουν πρωτίστως για τις ανάγκες της μητρικής εταιρίας . Πιο συγκεκριμένα η Star Cruises εχει ανακοινώσει την κατασκευή δυο mega cruise ships άνω των 200.000 (!) τονων , η νεοσύστατη Dream Cruises ολοκληρωσε πρόσφατα τη κατασκευη του πρώτου της πλοίου, το οποίο θα δούμε εκτενώς στην συνέχεια, έχοντας ήδη ξεκινησει απο τον Φεβρουαριο να χτιζει και το αδελφό του , τέλος η Crystal Cruises, η οποία δια στόματος του CEO της ,Edie Rodriguez , ανακοίνωσε την πρόθεση να εντάξει στον στόλο της 3 νεότευκτα κρουαζιερόπλοια μήκους άνω των 300 μέτρων ,εξι ποταμόπλοια και ένα mega yacht .

genting-dream-art1-1 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ    

Η εταιρεία Dream Cruises είναι η νεότερη premium προσθήκη στο πορτοφόλιο της Genting και θα δραστηριοποιηθεί καθαρά στην ασιατική και κυρίως την Κινέζικη αγορά , προωθώντας μια παροχή υπηρεσιών που αποσκοπεί στην άνεση και στην υψηλότερου επιπέδου εξυπηρέτηση, η οποία θα είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ασίας .Τα μέσα τα οποία θα επιστρατεύσει ώστε να εκπληρώσει το όραμα του προέδρου της , Tan Sri Lim Kok Thay , είναι τα δυο πλοία Genting Dream kai Genting World τα οποίο αναμένεται να αποπερατωθει Νοέμβρη του 2017 απο τα ναυπηγεία Meyer Werft , στην Γερμανία .

20160429022452_gen

ΤΟ ΠΛΟΙΟ

Το Genting Dream (hull no.: 711 ),κόστους 960 εκ δολαρίων και σημαίας Mπαχάμες , που φέρει την κλάση του DNV θα έχει ως homeport 2 λιμάνια , αυτά της Nansha (Κίνα) και το λιμάνι του Hong Kong , οπου είναι και νηολογημένο ,από τα οποία θα επιχειρεί με κρουαζιέρες διαρκείας 2, 5 και 7 ημερών με προορισμό το Βιετναμ. Το, 151.300 τόνων, πλοίο έχει μια απο τις μεγαλύτερες αναλογίες χώρου ανα επιβάτη ( 1 προς 45 m2 ) καθώς και πληρώματος ανα επιβάτη ( 1 crew member προς 7 guests , η μεγαλύτερη απο κάθε άλλο πλοίο που εχει βάση την Ασία).

image-8   

Καθελκύστηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 2015 και η αποπεράτωση των εργασιών πραγματοποιήθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2016 και το πλοίο έβαλε πλώρη για το μακρύ ταξίδι ως το λιμάνι της Nansha ώστε να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του .Τα εγκαίνια του πλοίου πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου με παρευρισκομένους , μέλη από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κίνας , εκπροσώπους του κλάδου της κρουαζιέρας , του προέδρου της εταιρείας κ. Τhatcher Brown καθώς και στελεχών αυτής.

100_2657g     

Mηχανικά το νέο πλοίο εξοπλίζεται με 4 κύριες μηχανές σε διάταξη ‘V’ της ΜΑΝ Β&W , 1 σετ απο 2 12κύλινδρες 48 /60 CR και 1 σετ απο 2 14κύλινδρες 48/60 CR με συνολική ισχύ 76.800 Kw . Την πρόωση του αναλαμβάνει ένα ζευγάρι Αzipod XO της ΑΒΒ, φιλικό προς το περιβάλλον, απόδοσης 20,5 Μw έκαστο και κόστους 30 εκ δολαρίων . Αξίζει να σημειωθεί πως ο χρόνος που χρειάστηκαν οι τεχνικοί της εταιρείας για την συναρμολόγηση τους η οποία έγινε στο εργοστάσιο της ΑΒΒ στο Vuossari της Φιλανδίας ήταν 2 μήνες. Ο συγκεκριμένος τύπος azipod είναι τελευταίας τεχνολογίας , με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα πρόωσης, προσφέροντας ευελιξία στους απαιτητικούς ελιγμούς και σχεδιασμένος ειδικά για πλοία μεταφοράς επιβατών ελαχιστοποιώντας τους κραδασμούς απο την κίνηση που δέχεται το κοίτος του πλοίου. Το πλοίο είναι σε θέση να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 21 κόμβων και μέγιστη 23,44. Εδώ να αναφέρουμε πως και ο υπολοιπόμενος βασικός μηχανολογικός εξοπλισμός όπως Βow και Stern thrusters καθώς και stabilizers ειναι επίσης της ABB.

Genting Dream план палуб     

Το Genting Dream δύναται να μεταφέρει 3360 επιβάτες σε 19 καταστρώματα με πλήρωμα 2016 ατόμων. Ο συνολικός αριθμός των καμπινών του είναι 1681, με τις 1278 να είναι εξωτερικές και τις 1176 (ποσοστο ανω του 70% ) να διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι. Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα της συνένωσης σε 100 καμπίνες ώστε αυτές να προσφέρονται για διαμονή σε πολυμελείς οικογένιες ή γκρουπ επιβατών. Το πρότυπο hotel in hotel ακολουθούν οι πολυτελείς σουίτες ” Dream Suites”, μεγέθους από 37 εως 224(!) m2, που εκτίνονται σε ενα συγκεκριμένο τμήμα του πλοίου αποτελούμενο από 2 καταστρώματα, στα οποία οι επιβάτες θα έχουν προνόμια όπως προσωπικό μπάτλερ και δυνατότηα εισόδου σε περιορισμένης πρόσβασης περιοχές όπως ένα σαλόνι, εστιατόριο, γυμναστήριο και ένα deck χαλάρωσης και περιπάτου με πισίνα.

genting cabins     

Απο πλευράς εστίασης και ψυχαγωγίας στο ξενοδοχειακό τμήμα του πλοίου θα συναντήσουμε ποικιλομορφία που ανταποκρίνεται ακόμη και στα πιο απαιτητικά γούστα. Άλλωστε η “σκληρή” πολυτέλεια είναι κάτι που χαρακτηρίζει τους ανεπτυγμένους ασιατικούς λαούς. Το πλοίο διαθέτει 35 εστιατόρια και μπαρς τα οποία προσφέρουν όλες τις εκφάνσεις της Κινεζικής κουζίνας (παραδοσιακή, μοντέρνα κλπ) αλλά και τις περισσότερες κουζίνες του κόσμου όπως η Ιταλική, η Ιαπωνική, η Μεξικάνικη, η κουζίνα της Μέσης Ανατολής αλλά και η Ελληνική! Επίσης Grill και Fast Food είναι ακόμα κάποιες από τις επιλογές που προσφέρονται στους επιβάτες. Εδώ να αναφέρουμε και την ύπαρξη ενός μουσικού θεάτρου – Cabaret το οποίο παρέχει την δυνανότητα γεύματος με την ταυτόχρονη παρακολούθηση διαφόρων shows απο μπαλέτα.

 genting acts    

Ας μεταφερθούμε τώρα στον τομεα της ψυχαγωγίας όπου φιγουράρουν 3 Cinema on-board (δυο εσωτερικά και ενα εξωτερικό στο τελευταίο deck), ένα θέατρο με αποκλειστική προβολή 3D περιεχομένου και δυναμικότητας 999 επιβατών, 2 υποβρύχια αναψυχής με μεταφορική ικανότητα 4 ατόμων, ένα μπαρ με μοναδική θεα 360 μοιρών, ένας χώρος διαμορφωμένος σε ιδιωτική παραλία με ζωντανές χορογραφίες και γιγαντοοθόνες LED. Aπό τον μακροσκελή κατάλογο βέβαια δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν το καζίνο, η μπυραρία, ένα αποκλειστικά Cocktail & sushi bar και η βιβλιοθήκη.

genting din     

Το Genting Dream όπως δηλώνει και το όνομα του άλλωστε, είναι ένα πλοίο που φιλοδοξεί να κάνει το ταξίδι και την διαμονή μια εμπειρία ονειρική και συναρπαστική και αυτό γίνεται σαφές με μια σειρά δράσεων και ανέσεων που λαμβάνουν χώρα σε αυτό. Οι επιβάτες μπορούν να ανανεωθούν σε ένα κέντρο ευεξίας και Spa με 100 ανάκλυνδρα ρεφλεξολογίας και υπο την επίβλεψη ειδικών. Για τους πιο εκλεπτυσμένους διατίθεται αίθουσα delicatessen ενω για τους τολμηρούς υπάρχει μια πίστα αναρήχησης ύψους 30 μέτρων. Το πλοίο διαθέτει ποικιλία από πισίνες διαφόρων μεγεθών και διαφορετικού βάθους αλλά και ένα water-park αποτελούμενο από 6 νεροτσουλίθρες. Μια αίθουσα bowling, ένα σαλόνι ομορφιάς, ένα κομμωτήριο, αλλά και ένα εμπορικό κέντρο 1100 τετραγωνικών μέτρων με καταστήματα μόδας και αξεσουάρ αλλά και duty-free να συμπληρώνουν τη λίστα. Αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρχουν οργανωμένα προγράμματα για τα παιδιά όπως ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και διαδραστικοί παιδότοποι.

 genting act     

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που παρέχει στους επιβάτες οι οποιοι είναι λάτρεις του καλού κρασιού και του ουίσκι, την εμπειρία της γευσιγνωσίας εν πλώ πάνω σε σπάνιες ετικέτες του οίκου Penfolds ο οποίος συμπληρώνει φέτος 170 χρόνια από την ίδρυση του αλλά και ένα μπαρ αποκλειστικά εφοδιασμένο με τις πιο εκλεκτές ετικέτες της Jonnie Walker & Sons.

GetImage    

Μεγάλη σημασία εχει δωθει στην εξωτερικη εμφανιση του πλοιου , ωστε αυτο να καταστει eye-catching , στα λιμανια τα οποια επισκεπτετε , ειτε ειναι ημερα ,ειτε ειναι νυχτα .Η παρασταση που απεικονιζεται στις πλευρες το πλοιου εχει τιτλο ” Voyage of a Lover’s Dream ” ( “ταξιδι ονειρου ενος εραστη” ) , απεικονιζει το ειδυλιο μεταξυ ενος αστροναυτη και μιας γοργονας και το εχει επιμελυθει ο κινεζος Pop-Artist Jacky Tsai .

2131-1472451758     

Όσoν αφορά τον εξωτερικό φωτισμό το πλοίο ενσωματώνει την τεχνολογία State-of-the-Art LED που χρησιμοποιεί τους προστατευτικούς υαλοπίνακες από τα μπαλκόνια και με ειδικά οπτικά εφέ μετατρέπει το πλοίο σε ένα υπερμεγέθες καλειδοσκόπιο , προσφέροντας έτσι την εμπειρία της θεματικής φωταγώγησης.

genting led      

Κλεινοντας να ανεφερουμε ενδεικτικα πως για μια εξαημερη κρουαζιερα με λιμανι αναχωρησης την Σιγκαπουρη με προορισμο το Βιετναμ και λιμανι αποβιβασης το Hong-Kong το κοστος ανα ατομο σε δικληνη εσωτερικη καμπινα ειναι 2.176 ευρω ενω σε dream σουιτα ξεκιναει απο 3.172 ευρω . Ευχόμαστε να ειναι καλοτάξιδο και καποια στιγμή να το δουμε στα νερά μας.

Μοναστιρλης Εμμανουηλ

[email protected]