Ξεκίνησε η ναυπήγηση του Mein Schiff 5

 

Ξεκίνησε η κατασκευή του Mein Schiff 5 της Γερμανικής TUI Cruises. Στις 18 Νοεμβρίου, το ναυπηγείο Meyer Turku στη Φινλανδία ξεκίνησε την κατασκευαστική φάση.

Η πρώτη κοπή χάλυβα σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της κατασκευής του τρίτου νεότευκτου για την TUI Cruises. Μόλις ένα μήνα μετά την καθελκυση του Mein Schiff 4, η εταιρεία δημιουργεί ένα ακόμα ορόσημο στην ανάπτυξη της εταιρείας.

«Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια, με σχέδια να επεκτείνουμε το στόλο της κρουαζιέρας μας από τώρα έως και το 2017 από τα τρία πλοία σήμερα σε έξι, με 14.000 κλίνες συνολικά», λέει ο Wybcke Meier, Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Cruises.

 

Ο Jan Meyer, CEO της Meyer Turku Oy, προσθέτει: «Οι άνθρωποι του ναυπηγείου Meyer Turku είναι πολύ ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι για το ξεκίνημα της κατασκευής του Mein Schiff 5. Μαζί με τους εργαζομένους μας, ατενίζουμε θετικά το μέλλον του ναυπηγείου.”

Στις 5 Ιουνίου του 2015, θα πραγματοποιηθεί στο Κίελο η τελετή ονοματοδοσίας του Mein Schiff 4. Το Mein Schiff 5 και το Mein Schiff 6 έχουν προγραμματιστεί να καθελκυστούν το 2016 και το 2017 αντίστοιχα. Με τα νεα πλοία που θα προστεθούν στο στόλο Mein Schiff, η TUI cruises επιχειρεί να δώσει έμφαση στην ευημερία και την άνεση χώρου. Όπως και το αδελφάκι τους (το Mein Schiff 3 και το Mein Schiff 4), θα έχουν μήκος 295 μέτρα, με περίπου 1.253 καμπίνες θα φιλοξενεί περίπου 2.506 επιβάτες συνολικά σε 15 καταστρώματα. Το 90% των καμπινών θα είναι εξωτερικές και το 82% θα διαθέτει μπαλκόνια.

foto:cruisehive