Τοποθετήθηκε ο πρώτος πλωτήρας στο Costa Concordia

Το πρώτο από τα 19 sponsons τοποθετήθηκε στο Costa Concordia πριν από τη φάση της ανέλκυσης. Το πρώτο κομμάτι έφθασε στις 26 Απριλίου στο νησί Giglio με το σκάφους Mak. Είναι το S13, για να τοποθετετηθεί στη δεξιά πλευρά.

Το βάρους 810 τόνων, με 33,5 μέτρα πλάτος και 11,5 ύψος sponson, διαθέτει ηλεκτρό-πνευματικά συστήματα και το ύψος του φτάνει πάνω από 20 μέτρα – και 10,5 μέτρα βάθος.

Μετά από 2,5 ημέρες σκληρής δουλειάςς, οι εργασίες για την εγκατάσταση του πρώτου από τα 19 sponsons για την ανέλκυση του ναυαγίου του Costa Concordia ολοκληρώθηκε στις 28 Απριλίου στις 13:00.

Το S13 sponson το μεγαλύτερο σε βάρος και μέγεθος είναι τώρα τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά του πλοίου, σε βάθος περίπου 11 μέτρων από τον τεχνητό βυθό από τον οποία το Concordia στηρίζεται από το Σεπτέμβριο που ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου.

Το Sponson έχει εκφορτωθεί από τη φορτηγίδα στην οποία έφθασε νησί Giglio και τοποθετείθηκε μέσα στο νερό μέσω του περιστρεφόμενου γερανού.

Το sponson γέμισε με νερό, προκειμένου να βυθιστεί στο νερό και να επιτρέψει τη τοποθέτηση του, μέσω ενός εξελιγμένου αυτόματου συστήματος των αλυσίδων που κρατούν αγκυροβολημένο στο ναυάγιο. Οι τεχνικοί τότε αδειάζουν εν μέρει το sponson απο το νερό για να γίνει ελαφρύτερο και να του δώσει την άνωση που απαιτείται για να κρατήσει τις αλυσίδες τεντωμένες.

Πριν την ανέλκυση, άλλα 14 sponsons πρέπει να τοποθετηθούν στη δεξιά πλευρά, και 4 από την αριστερή πλευρά του Concordia. Τα sponsons θα αδειάσουν τελείως για να παρέχουν την άνωση που χρειάζεται εκ νέου το Concordia για την προετοιμασία της μεταφοράς του.

first-sponson

cassoni2