26 έτη φυλάκισης προτείνουν οι εισαγγελείς για τον πλοίαρχο του Costa Concordia

Ο καπετάνιος Francesco Schettino αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια,πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου

Ποινή κάθειρξης 26 ετών και τριών μηνών ζητούν οι ιταλικές εισαγγελικές Αρχές για τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που ανατράπηκε ανοιχτά της Σικελίας τον Ιανουάριο του 2012, οδηγώντας στο θάνατο 32 ανθρώπων.

Ο πλοίαρχος Francesco Schettino αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση ναυαγίου, εγκατάλειψη πλοίου και ψευδορκία.

Είναι ο μόνος κατηγορούμενος για την υπόθεση, καθώς όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι έχουν ήδη καταλήξει σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, χωρίς να οδηγηθούν τελικά σε δίκη.

Η ετυμηγορία για τον Schettino αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα παρατεθούν τα τελευταία επιχειρήματα της υπεράσπισης.

Σε περίπτωση καταδίκης, οι εισαγγελείς ζήτησαν την άμεση φυλάκιση του πλοιάρχου, ακόμα και σε περίπτωση άσκησης έφεσης, καθώς διαφορετικά πιστεύουν πως υπάρχει κίνδυνος φυγής του από τη χώρα.

 
skai.gr
φωτο: daylimail.co.uk