Συνάντηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για το ναυάγιο του Sea Diamond

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με θέμα το ναυάγιο του Sea Diamond. Το παρών έδωσαν ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αν. υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο γεν. γρ. Ναυτιλίας Γιάννης Θεοτοκάς, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, η προϊσταμένη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εκπρόσωποι των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας, ο δήμαρχος Θήρας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond. Η συνάντηση οργανώθηκε με κοινή πρωτοβουλία του Γ.Γ κ. Θεοτοκά όσο και του προέδρου του Λ.Τ Θήρας κ. Πελέκη.
«Για πρώτη φορά, ύστερα από εννέα σχεδόν χρόνια από τη βύθιση του Sea Diamond, οι φορείς της Σαντορίνης καταφέραμε να συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε ταυτόχρονα, στο ίδιο τραπέζι, τόσο με τον Υπ. Ναυτιλίας όσο και τον Υπ. Περιβάλλοντος για το θέμα του ναυαγίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond.

«Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο υπουργοί, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για σωστή διαχείριση, αντιμετώπιση και ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond και αυτή θα αποτελεί στο εξής τη βάση για συνεργασία και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ύστερα από πρόταση του υπ. Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, συμφωνήθηκε να συσταθεί ενιαίος Φορέας για την ανέλκυση του Sea Diamond με συμμετέχοντες από όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως τα υπουργεία Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, το Δήμο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Ο φορέας αυτός, με κατάλληλη μορφή που σύντομα θα αποφασιστεί, θα έχει τη δυνατότητα να κινήσει ταχύτερα τις διαδικασίες, να λάβει αποφάσεις και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα της ανέλκυσης του Sea Diamond, υποβοηθώντας έτσι σημαντικά το έργο του Λ.Τ Θήρας το οποίο έχει εκδηλώσει την αδυναμία του να αντιμετωπίσει μόνο του το τεράστιο αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα» συνεχίζει η ανακοίνωση.