Στην Ελευσίνα το νέο κρουαζιερόπλοιο της Global Maritime

Στην Ελευσίνα βρίσκεται από τη Δευτέρα το ms MAGELLAN για επισκευές και αλλαγή χρωμάτων. Το πλοίο αγοράστηκε από την Αγγλική Cruise & Maritime Voyage την οποία διαχειρίζεται η Ελληνική Global Maritime, και την άνοιξη του 2015 θα ξεκινήσει κρουαζιέρες με το όνομα MAGELLAN. Θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες από το Λονδίνο (Tilbury) προς Newcastle και Dundee με το πρώτο ταξίδι του να ορίζεται για τις 15η Μαρτίου.

Το ms MAGELLAN χτίστηκε σαν HOLIDAY στο Aalborg Værft στο Aalborg της Δανίας και ενσωματώθηκε στον στόλο της Carnival Cruise Lines το 1985. Το 2003 ανακαινίστηκε όμως το 2005, κατά τη διάρκεια του τυφώνα Κατρίνα, αποσύρθηκε από τις κρουαζιέρες για να χρησιμοποιηθεί ως προσωρινή στέγη για τα θύματα της καταστροφής.

Μετά το τέλος της αποστολής του στο Μισισιπή, πήγε και πάλι για τρεις επιπλέον εβδομάδες επισκευών και ανακαινίσεων. Τοποθετήθηκαν νέα χαλιά και βελτιώθηκαν οι υδραυλικές εγκαταστάσεις καθώς επίσης πραγματοποιήθηκαν και εργασίες στις προπέλες του πλοίου.

Τον Νοέμβριο του 2009, το ms HOLIDAY βγήκε από το στόλο της Carnival καθώς αγοράστηκε από την Iberocruceros, θυγατρική της Carnival και μετονομάστηκε σε GRAND HOLIDAY.
Το πλοίο είχε μετατραπεί σε ένα τεσσάρων αστέρων πλωτό ξενοδοχείο στο λιμάνι του Σότσι κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Ρωσία στις 5-24 Φεβρουαρίου 2014.

Φωτογραφία: Ανδριανός Φράγκος