Στα ναυπηγεία Lloyd Werft ο δεξαμενισμός του Mein Schiff 1

 

Στο ναυπηγείο Lloyd Werft του Αμβούργου, το Mein Schiff 1 

 

Το ναυπηγείο Lloyd Werft Bremerhaven ανακοίνωσε ότι το πλοίο της  TUI Cruises «Mein Schiff 1 θα δεξαμενιστεί εκεί από τις 24 Απριλίουέως τις 2 Μαίου.

 Το μελάνι δεν έχει στεγνώσει ακόμη πάνω στη σύμβαση που υπογράφηκε στις 12 Μαρτίου 2014 από την TUI Cruises και τον CEO Richard J. Vogel και το ναυπηγείο Lloyd Werft προέδρους Rüdiger Pallentin και Carsten J. Haake. Η συμφωνία υπεγράφη στη διεθνή εμπορική έκθεση Cruise Shipping 2014 του Μαϊάμι και προβλέπει την επιστροφή του 76.998 ΚΟΧ “Mein Schiff 1”, στο Lloyd Werft Bremerhaven στις 24 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου, σχεδόν πέντε χρόνια αφότου μετασκευάστηκε στο ίδο ναυπηγείο.

 tui ceo - lloyd werft chairmain

Όταν το “Mein Schiff 1” θα αποβιβάζει τους επιβάτες του στις 24 Απριλίου στο Columbus Cruise Centre στο Bremerhaven, ορισμένοι εργαζόμενοι του ναυπηγείου θα είναι ήδη onboard και θα έχουν πραγματοποιήσει προκαταρκτικές εργασίες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ελλιμενισμό του πλοίου. Το πλοίο θα μεταφερθεί από το Columbuskaje σε μεγάλη πλωτή δεξαμενή στο Lloyd Werft και θα ξεκινήσει μια κούρσα, ένας αγώνας δρόμου για να ολοκληρώσει την προγραμματισμένη εργασία. Μαζί με τις συνήθεις μόνιμες εργασείες που απαιτούνται για την ανανέωση του πιστοποιητικού στο Lloyds Register of Shipping, το πλοίο θα περάσει από επιθεώρηση σε όλες τις δεξαμενών έρματος, τους άξονες και τα πηδάλια και πάνω απ’όλα, την αναμόρφωση των δύο  stabilizers και των πέντε bow και stern thrusters. Το όλο το πλοίο θα πρέπει επίσης να βαφτεί και στη δεξαμενή πραγματοποιηθούν επισκευές χάλυβα. Το μεγαλύτερο και το πιο δύσκολο έργο θα είναι η εκτεταμένη εργασία στο σύστημα κλιματισμού του πλοίου. Tο έργο συμπεριλαμβάνει και αλλαγές στα πέδιλα και εργασίες στο σύστημα σωληνώσεων.

Το ναυπηγείο έχει μόλις οκτώ ημέρες για να ολοκληρωθεί το τεχνικά απαιτητικό έργο στη μεγάλη Kaiserdock.Ο  Rüdiger Pallentin είπε “είναι εξαιρετικά αυστηρές οι προθεσμίες αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Είμαστε εξοικειωμένοι με το« Mein Schiff 1 “από τη στιγμή που πραγματοποίησε εκτεταμένη μετασκευή εδώ πριν από πέντε χρόνια και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να χειριστεί τώρα. Το “. “Mein Schiff 1″ το θυμούνται ακόμα καλά αρκετοί από τους εργαζομένους στο ναυπηγείο. Ολοκλήρωσαν την τεχνικά απαιτητική μετασκευή του πρώην «Celebrity Galaxy”, στις 5 Μαΐου 2009 για την TUI Cruises. Το πλοίο κατασκευάστηκε από τους Meyer Werft στο Papenburg το 1996 για την Celebrity Cruises. Το αδελφό πλοίο «Mein Schiff 2″ (πρώην “Celebrity Mercury») ακολούθησε το 2011. “Έχουμε μεγάλη πίστη στις ικανότητες του Lloyd Werft έτσι ώστε να επιστρέψει το πλοίο μας στις προγραμματισμένες κρουαζιέρες του σε μόλις οκτώ ημέρες», δήλωσε ο Richard J. Vogel, Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Cruises. “Κόσμος θα επιβιβαστεί στο πλοίο« Mein Schiff 1 “και πάλι στο Columbuskaje στις 3 Μαίου», πρόσθεσε.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την παρούσα σύμβαση, στην οποία το ναυπηγείο μας ήταν σε θέση να συπερτερεί από το σκληρό ανταγωνισμό», λέει ο Pallentin. Είναι όμως ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι μετά τη μετασκευή του στο Lloyd Werft, το “Mein Schiff 1» έθεσε τα θεμέλια για την επόμενη μεγάλη επιτυχία του στόλου “fell good” της TUI. “Με τη μετασκευή του” Mein Schiff 2 “ήμασταν σε θέση να συμβάλουμε στην περαιτέρω επέκταση αυτής της εντυπωσιακής επιτυχίας. Είναι υπέροχο ότι μετά από ακριβώς πέντε χρόνια, μπορούμε να καλωσορίσουμε πίσω το πρώτο πλοίο του στόλου της TUI, ένα πλοίο πολύ αγαπητό από τους επιβάτες, λέει ο Pallentin.