Με το Προεδρείο του ΣΕΕΝ υπό τον Αντιπρόεδρο του κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλο συναντήθηκε η Διοίκηση του

           olp180_73400_005202

 

Με το Προεδρείο του ΣΕΕΝ υπό τον Αντιπρόεδρο του κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλο συναντήθηκε η Διοίκηση του Ο.Λ.Π. Α.Ε. υπό τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Γιώργο Ανωμερίτη.

           Η συνάντηση η οποία έγινε σε άριστο πνεύμα συνεργασίας, τόσο για τα θέματα της ακτοπλοΐας, όσο και για τα θέματα κρουαζιέρας κατέληξε σε συγκεκριμένα βήματα συνεργασιών για την προετοιμασία κυρίως της επόμενης τουριστικής περιόδου, η οποία ξεκινάει για τη λιμενική επιβατική βιομηχανία την 1η Απριλίου.

 

          Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. ενημέρωσε τη ΣΕΕΝ για την εξέλιξη των έργων υποδομών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο λιμάνι του Πειραιά και κυρίως:

  1. Τη δημιουργία εντός του 2012 δύο νέων Επιβατικών Σταθμών Κρουαζιέρας στην Ακτή Θεμιστοκλέους (5.600 τ.μ.) και στην Ακτή Μιαούλη (3.200 τ.μ.) οι οποίοι μαζί και με τον υπάρχοντα Επιβατικό Σταθμό Αγίου Νικολάου, καθιστούν τον Πειραιά πλήρη σε χώρους υποδοχής και εξυπηρέτησης επιβατών για τα επόμενα χρόνια.
  2. Την κατασκευή δύο νέων θέσεων ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων στην Ακτή Μιαούλη.
  3. Την ανάθεση μελέτης μέσω ΕΛΙΜΕ των δυνατοτήτων εξυπηρέτησης χειμερινής κρουαζιέρας.
  4. Τη διασύνδεση κοινών υπηρεσιών για το home porting μεταξύ Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και Λιμένος Πειραιά.
  5. Νέο σύστημα καθορισμού ελλιμενισμού βάσει 18μήνου προειδοποιήσεως (berth allocation).
  6. Τη διατήρηση σταθερών τιμολογίων για τα έτη 2013-2016 για την κρουαζιέρα.
  7. Την ανάληψη από θυγατρική του Ο.Λ.Π. Α.Ε. με προγραμματικές συμβάσεις υπηρεσιών και έργων άλλων λιμένων κρουαζιέρας.
  8. Τη διάθεση χώρων για γραφεία των εταιριών εντός των επιβατικών σταθμών.
  9. Τη λειτουργία μέχρι τον Απρίλιο, του πλήρους δικτύου συλλογής αποβλήτων πλοίων μέσα από το νέο δίκτυο λυμάτων, το οποίο ολοκληρώθηκε.

10. Τον τριπλασιασμό των Πυλών Xrays σε όλους τους Σταθμούς.

11. Την ανακατανομή των εκπτώσεων που χορηγήθηκαν για το 2012 βάσει  νέου τρόπου υπολογισμού για ομάδες εταιριών, πρόταση την οποία ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. θα εξετάσει εντός του Φεβρουαρίου και

12.  Την ανακατανομή των θέσεων ταξί και πούλμαν με χωροθέτηση διαδρόμων πεζών για τα διερχόμενα groups επιβατών.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης υπενθύμισε ότι για την ακτοπλοΐα, ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. αποφάσισε το «πάγωμα» όλων των τιμολογίων για το 2012 και ότι μέσα από το πρόγραμμα επενδύσεων θα διατεθεί κάθε κονδύλι το οποίο θα βελτιώνει την ασφάλεια επιβατών και πλοίων και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε όλους τους χώρους του λιμένα. Και οι δύο πλευρές μετά το τέλος της συνεργασίας τους εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη δημιουργική τους συνεργασία.