Μ. Σακέλλης: Με 50% πρωτόκολλο, πρέπει να πάμε σε επιδοτούμενη ακτοπλοΐα

ακτοπλοΐα

«Αν επιμείνουμε σε πρωτόκολλα 50%, πρέπει να πάμε σε μία επιδοτούμενη ακτοπλοΐα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σακέλλης

«Με τα πρωτόκολλα που έχουμε αυτήν τη στιγμή, το 50% μπορεί να είναι ικανοποιητικό για την εποχή αυτή, αλλά για Ιούλιο και Αύγουστο δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε ούτε το 25% της περσινής κίνησης. Τα ταχύπλοα δεν πρόκειται καν να δρομολογηθούν», επεσήμανε στον ΘΕΜΑ 104,6, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού ΝαυτιλίαςΜιχάλης Σακέλλης.

«Αν επιμείνουμε σε πρωτόκολλα 50%, πρέπει να πάμε σε μία επιδοτούμενη ακτοπλοΐα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σακέλλης, τονίζοντας ότι «ανάλογα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν και στα άλλα μέσα μεταφοράς».

«Εμείς αυτό που έχουμε προτείνει είναι να λειτουργήσουμε με μειωμένα πρωτόκολλα. Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις πολύ πριν ληφθούν οι αποφάσεις για τα αεροπλάνα. Σε ό,τι αφορά τα ταχύπλοα έχουν και αυτά καθίσματα αεροπορικού τύπου.

Στα επιβατηγά, έχουμε προτείνει στα 2 τ.μ να υπάρχει ένας επιβάτης. Δεν νομίζω ότι σε κανέναν δημόσιο χώρο υπάρχει τέτοια κατανομή των επισκεπτών ή των επιβατών.

Με την πρόταση που έχουμε κάνει οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής είναι εξαιρετικές και θα επιμείνουμε να εφαρμοστεί», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στις ακτοπλοϊκές μεταφορές διατηρήθηκε ο καθορισμός του μέγιστου αριθμού των μετακινούμενων επιβατών στο 50% του συνολικού αριθμού επιβατών που ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας του πλοίου ή στο 55%, αν διατίθενται καμπίνες, έως τις 15 Ιουνίου.

Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών, εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

metaforespress.gr