Κρουαζιερόπλοιο θα δωρίσει τον εξοπλισμό του σε ιδρύματα των Χανίων

Κρουαζιερόπλοιο

Σε ιδρύματα των Χανίων θα πραγματοποιήσει δωρεά του συνόλου του εξοπλισμού του, σε ειδική εκδήλωση στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018, παρουσία των τοπικών αρχών, το κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit» με σημαία Νήσων Μπαχάμες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μήκους 195 μέτρων, χωρητικότητας 608 επιβατών και 412 ατόμων πληρώματος, ιδιοκτησίας της εταιρίας Silversea Cruises του κ. Manfredi Lefebvre d’Ovidi, αποφάσισε την διάθεση του εξοπλισμού του άνευ ανταλλάγματος και χωρίς σκοπό εμπορικής εκμετάλλευσης, σε μια προσπάθεια στήριξης του έργου σημαντικών κοινωνικών δομών, σε μια περιοχή όπως τα Χανιά, όπου το πλοίο πραγματοποιεί προσεγγίσεις.

«Η εταιρεία θέλοντας να στηρίξει το έργο κοινωνικών δομών του Δήμου Χανίων θα διαθέσει μια μεγάλη γκάμα αντικειμένων του πλοίου, καθώς το Silver Spirit πρόκειται να δεξαμενιστεί το 2018 στα παγκοσμίου φήμης ναυπηγεία Fincantieri στο Παλέρμο και να επαναπλεύσει το 2019», αναφέρει σε δήλωσή του ο Έλληνας διευθυντής και εκπρόσωπος της εταιρίας Silversea Cruises στην Ελλάδα, Σπύρος Αλμπέρτης.

«Είναι μια ελάχιστη ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία για τη θερμή φιλοξενία που προσφέρει, τόσο στο πλοίο μας και όσο και στους ταξιδιώτες, που μας επιλέγουν για τις διακοπές τους, γνωρίζοντας έτσι από κοντά τις ομορφιές της περιοχής των Χανίων. Παράλληλα, είναι μια συμβολική αναγνώριση για τη μεγάλη σημασία που έχει για τον προγραμματισμό προσεγγίσεών μας το λιμάνι της Σούδας, που για χρόνια μας προσφέρει υψηλής στάθμης υπηρεσίες» συμπληρώνει ο κ. Αλμπέρτης.

Την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό Ταμείο του Νομού Χανίων, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (πρώην Νομαρχία) αλλά και τους ιδιώτες παράγοντες του θαλάσσιου τουρισμού της πόλης έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την ανάδειξη του κεντρικού Λιμένα του Νομού Χανίων, τη Σούδα, αλλά και του αγκυροβολίου στον Ενετικό Λιμένα της παλιάς πόλης των Χανίων.

H Silversea Cruises δηλώνει έμπρακτα, ότι ο Νομός Χανίων έχει μπει, πλέον, δυναμικά στο χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας και επιβραβεύει τις καρποφόρες και συνεχείς προσπάθειες των τοπικών φορέων για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δομές του Δήμου Χανίων θα δοθούν 4.652 αντικείμενα σε άριστη κατάσταση, όπως είναι καναπέδες, καρέκλες, πολυθρόνες, κουρτίνες, υπολογιστές, γραφεία, είδη οικιακής χρήσης κ.λπ.

Από την ίδρυσή της στις αρχές της δεκαετίας του 90′, η Silversea Cruise υπηρετεί με συνέπεια την κρουαζιέρα προσφέροντας υψηλής στάθμης υπηρεσίες και έχοντας μοναδικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο στα προγράμματά της. Η εταιρεία ανήκει σε ιδιώτες, έχοντας στην κατοχή της εννέα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια (Silver Spirit, Silver Wind, Silver Muse, Silver Discoverer, Silver Shadow, Silver Cloud, Silver Whisper, Silver Galapagos και Silver Explorer) με πλήρωμα από 100 έως 540 άτομα. Διαθέτει ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο δρομολογίων στις επτά ηπείρους και πάνω από 900 προορισμούς παγκοσμίως. Στην Ελλάδα δρομολογεί τρία από τα εννιά κρουαζιερόπλοιά της με δεκάδες προσεγγίσεις στα λιμάνια του Πειραιά, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, του Ηρακλείου, της Σούδας και της Ρόδου. Τα κεντρικά γραφεία της κρουαζιέρας εδρεύουν στο Μονακό και η εταιρεία διατηρεί υποκαταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Αυστραλία.