Η κρουαζιέρα του τρόμου: Πλοίο στο έλεος «κυκλώνα-βόμβα» για τρεις μέρες

κρουαζιέρα

Η κρουαζιέρα του τρόμου: Πλοίο στο έλεος «κυκλώνα-βόμβα» για τρεις μέρες. Επιβάτες έκαναν εμετό σε κάθε γωνιά και το νερό ξεχυνόταν στο πλοίο από τις οροφές και τα καταστρώματα – Σοκάρουν οι μαρτυρίες από το κρουαζιερόπλοιο «Norwegian Breakaway»

Η κρουαζιέρα που αναχώρησε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό τις Μπαχάμες έπρεπε να είναι μια χαλαρωτική και απολαυστική εμπειρία για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Norwegian Breakaway που ήθελαν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά εν πλω.
[youtube id=”n-1QWWaRUZI”]

Όμως τελικά η κρουαζιέρα τους εξελίχθηκε σε εφιάλτη, όταν το πλοίο τους βρέθηκε στο έλεος του «κυκλώνα-βόμβα», όπως αποκαλείται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ εδώ και μια εβδομάδα.

Οι επιβάτες της «κρουαζιέρας του τρόμου» μίλησαν στα αμερικανικά ΜΜΕ για την τραυματική τους εμπειρία, περιγράφοντας τις εφιαλτικές ώρες που πέρασαν μέσα στο πλοίο, φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Επίσης μοιράστηκαν βίντεο που δείχνουν το νερό να εισβάλλει στο πλοίο από κάθε άνοιγμα, προκαλώντας πανικό κυρίως στα μικρά παιδιά.

Όπως εξηγούν, το ξεκίνημα της πρωτοχρονιάτικης κρουαζιέρας 14 ημερών στο Breakaway ήταν ιδανικό, με ήπιες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο όταν η κρουαζιέρα βρισκόταν στο στάδιο της επιστροφής στο Μανχάταν, και τρεις μέρες προτού φτάσει στο λιμάνι όλα άλλαξαν.

Το πλοίο τους βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπο με τον «κυκλώνα βόμβα» που έχει κυριολεκτικά «θάψει» στο χιόνι και τον πάγο της βορειοανατολικές ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει πανδαιμόνιο εντός του Norwegian Breakaway.

[youtube id=”vmSkQq1dXPY” autoplay=”no”]

«Ακουγόταν σαν να ήταν έτοιμο το πλοίο να κοπεί στα δύο. Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου. Τα κύματα έφταναν τα 12 μέτρα ύψος και ήταν ένα συνεχές σφυροκόπημα. Τα παιδιά έκλαιγαν και επιβάτες έκαναν εμετό σε κάθε γωνιά του σκάφους», είπε η Brenda Walsh-Matias στο WNEP.

[youtube id=”XVnuK4TdN5E” autoplay=”no”]

Στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μπορεί κανείς να δει πίνακες κολλημένους με ταινία στους τοίχους για να μην πέσουν και πετσέτες απλωμένες παντού στο βρεγμένο πάτωμα.

Αρκετοί επιβάτες, υπερβολικά φοβισμένοι για να κοιμηθούν στις καμπίνες τους, είχαν κατασκηνώσει στο κεντρικό σαλόνι.

Μία άλλη επιβάτης, η Julia Wedidow, εξηγεί πως ξύπνησε το πρώτο βράδυ του τριήμερου εφιάλτη όταν όλο το περιεχόμενο της ντουλάπας της έπεσε στο κεφάλι της. «Άρχισα αμέσως να προσεύχομαι γιατί είχαν παραλύσει από τον φόβο», λέει η γυναίκα που ταξίδευε μαζί με τον τριών ετών γιο της.

Παρόλο που και οι 4.000 επιβάτες γύρισαν σώοι και αβλαβείς στη Νέα Υόρκη, πολλοί από αυτούς λένε ότι η εμπειρία θα τους στοιχειώνει για πάντα. Η Christina Mendez που ήταν στο πλοίο με τα δύο παιδιά της είπε στο CBS News ότι αυτές οι τρεις μέρες ήταν «μια κόλαση».

«Τα παιδιά μου θα θυμούνται για πάντα τον εφιάλτη που έζησαν» λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η εταιρεία που έχει το πλοίο, παρά την επίσημη συγγνώμη της, αρνήθηκε κατηγορηματικά να αποζημιώσει τους επιβάτες.