Ένας γίγαντας γεννιέται για την STAR CRUISES

                                                                    StarCruises II Signing handshakejpg W716

 

Συμβόλαιο μεταξύ της STAR CRUISES και του Γερμανικού ναυπηγείου MEYER WERFT υπογράφηκε για την κατασκευή νεότευκτου πλοίου, το τρίτο που ναυήγέιται στην Γερμανία. Το νέο πλοίο θα αυξήσει τον στόλο της STAR CRUISES στα οκτώ πλοία. Το συμβολαιο υπογράφξκε από τον Διευθύνοντα σύμβουλο της STAR CRUISES κ. Tan Sri Lim και του κ. Bernard Meyer διευθύνοντα συμβούλου του ναυπηγείου MEYER WERFT. Το νέο πλολιο βάρους 150,000-GT με αριθμό ναυπήγησης S. 712 είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί το 2017. Το πλοίο θα είναι αδελφό με το πλοίο που παραγγέλθηκε στο ίδιο ναυπηγείο τον Οκτώβριο του 2013. Το νεότευκτο θα έχει μήκος 330 μέτρα και θα είναι ικανό να μεταφέρει με ασφάλεια και πολυτέλεια 3330 επιβάτες σε 1680 καμπίνες. Ο γίγαντας της STAR CRUISES θα έχει μια πλειάδα εστιατορείων, casino και μεγάλο αριθμό από σουίτες ειδικά σχεδιασμένες να ανταποκρίνονται στην Ασιατική αγορά. Service υψηλής ποιότητας θα παρέχεται από τα 2030 άτομα που θα αποτελέσουν το πλήρωμα του,ενώ το πλοίο θα πλέει με ταχύτητα μεγαλύτερη των 24 κόμβων.

Το κόστος κατασκευής του γίγαντα της STAR CRUISES θα ανέλθει στα 697,2 εκ. ευρώ. Η STAR CRUISES είναι ο leader στηναγορά κροαζιέρας της Ασίας.

Μεγαλη επιτυχία λοιπόν για το ναυπηγείο το κλείσιμο μιας τέτοιας συμφωνίας καθώς σύμφωνα με την διοίκηση του ναυποηγείου MEYER WERFT διασφαλίζονται όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και οι προμηθευτές για όλο το 2017.