Ανακοίνωση της Celestyal Cruises για το ατύχημα του Celestyal Crystal

https://nautilia.gr/wp-content/uploads/2015/06/icube.milliyet.com.tr_YeniAnaResim_2015_06_27_gelibolu-ve-lapseki-ilcelerinde-mazot-kokusu-panigi-5788426.Jpeg

Ανακοίνωση σχετικά με το ατύχημα του Celestyal Crystal αλλά και σχετικά με το τί θα γίνει με τους επιβάτες του πλοίου, εξέδωσε σήμερα το πρωί η Celestyal Cruises. Στο μεταξύ νέες φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εφημερίδια Milliyet και το ναυτιλιακό site seanews.tr, από τις οποίες φαίνεται η έκταση της ζημιάς.

Η ανακοίνωση της Celestyal Cruises

Η Celestyal Cruises επιθυμεί να ενημερώσει τους συνεργάτες της ότι σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 και τοπική ώρα 1.28 π.μ. περίπου, το κρουαζιερόπλοιο  Celestyal Crystal, σημαίας Μάλτας, προσέκρουσε με το δεξαμενόπλοιο STI PIMLICO με σημαία Nήσων Μάρσαλ.

Οι 853 επιβάτες και τα 382  μέλη του πληρώματος είναι όλοι καλά στην υγεία τους όπως επίσης και το πλήρωμα του δεξαμενοπλοίου. Το κρουαζιερόπλοιο έχει υποστεί μόνο κατασκευαστικές ζημιές και αναμένεται επιθεώρησή του από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Αυτό συνεπάγεται ότι οι ζημιές χρειάζεται να επισκευαστούν ώστε το πλοίο να συνεχίσει τις προγραμματισμένες κρουαζιέρες. Με γνώμονα και απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών μας, η εταιρεία προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή αποβίβαση όλων όσοι συμμετείχαν στη συγκεκριμένη κρουαζιέρα, η οποία αναγκαστικά θα πρέπει να ακυρωθεί. Οι επιλογές που προσφέρονται στους επιβάτες μας είναι ως εξής:

  • Για τους επιβάτες που ταξίδευαν με προορισμό τον Πειραιά, από την Κωνσταντινούπολη, το Λαύριο και το Κουσάντασι

Οι επιβάτες θα μεταφερθούν από την Καλλίπολη στην Κωνσταντινούπολη. Η εταιρεία θα προσφέρει μονοήμερη ή διήμερη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, καθώς και μία δωρεάν εκδρομή. Τη Δευτέρα, οι επιβάτες θα ταξιδέψουν αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στη Σμύρνη, όπου θα διανυκτερεύσουν για μία βραδιά σε ξενοδοχείο της Σμύρνης ή στο Κουσάντασι. Για όσους επιβάτες παραμείνουν στη Σμύρνη, θα κανονιστεί η μεταφορά τους στο Κουσάντασι, όπου η εταιρεία θα τους προσφέρει μία δωρεάν εκδρομή στην Αρχαία Έφεσο. Από εκεί θα επιβιβαστούν στο  Celestyal Odyssey ή στο Celestyal Olympia την Τρίτη για να συνεχίσουν την κρουαζιέρα τους ή από το Κουσάντασι με προορισμό το Λαύριο ή αντίστοιχα από το Κουσάντασι στον Πειραιά. Η εταιρεία θα αποζημιώσει τους επιβάτες προσφέροντας μία δωρεάν κρουαζιέρα, την οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2016.

  • Για τους Έλληνες επιβάτες ή για όσους επιβάτες ήταν προγραμματισμένο να αποβιβαστούν στον Πειραιά μετά από την 7ήμερη κρουαζιέρα

Οι επιβάτες θα μεταφερθούν από την Καλλίπολη στην Κωνσταντινούπολη, όπου η εταιρεία θα προσφέρει μονοήμερη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Την Κυριακή ή τη Δευτέρα θα μεταφερθούν αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Κωνσταντινούπολη, η εταιρεία θα προσφέρει μία δωρεάν εκδρομή στα κύρια αξιοθέατα της πόλης. Οι επιβάτες θα αποζημιωθούν πλήρως, ενώ η εταιρεία θα προσφέρει μία δωρεάν κρουαζιέρα την οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2016.

Οι παραπάνω επιλογές δεν ισχύουν για τους επιβάτες που θα αποβιβάζονταν στην Κωνσταντινούπολη.

Ευχαριστούμε πολύ  για την πολύτιμη στήριξή σας και ζητούμε την κατανόησή σας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκαλείται ενώ θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι επιβάτες να έχουν την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και φροντίδα. Σημειώνεται ότι η αποβίβαση θα ξεκινήσει στις 18.00 αφού πραγματοποιηθεί έλεγχος διαβατηρίων.

  https://nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=167573&d=1435390468