παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας της κλάσης Tornado
ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Στη Θεσσαλονίκη το παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado

Λίγα εικοσιτετράωρα έμειναν για να ξεκινήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας της κλάσης Tornado που θα διεξαχθεί από 28 Αυγούστου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με συνδιοργανωτές το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.
Μια πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει ξεκίνησαν να παίρνουν οι Θεσσαλονικείς από την Παρασκευή 25 Αυγούστου καθώς άνοιξαν πανιά, τα σκάφη που λαμβάνουν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Tornado που διοργανώνει ο Ν.Ο.Θ.
Την πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος  και μετά από αναβολή μίας ώρας λόγω άπνοιας, έγιναν δύο ιστιοδρομίες. Ωστόσο οι άνεμοι ταλαιπώρησαν πολύ τους αθλητές καθώς στην 1η ιστιοδρομία έπνεαν ασθενείς άνεμοι που έφτασαν κάποια στιγμή τους 5-6 κόμβους ενώ ακολούθησε αναμονή 2 ωρών μέχρι να ξεκινήσει η 2η ιστιοδρομία καθώς οι άνεμοι έπεσαν στους 3,5 με 4 κόμβους και πήγαν κατά τη διάρκεια της 2ης κούρσας στους  6.
Στη γενική κατάταξη προηγούνται οι πρωταθλητές Ευρώπης Νικόλαος Μαύρος  – Αλέξης Ταγαρόπουλος που δείχνουν από πολύ νωρίς τις προθέσεις τους, όπως ακριβώς κάνει και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ιορδάνης Πασχαλίδης που ακολουθεί με πλήρωμα τον Πέτρο Κωνσταντινίδη. Στην 3η θέση είναι το σκάφος του προέδρου της Παγκόσμιας κλάσης Tornado, Jurgen Jentsch με τον ίδιο και τη Sarah Jentsch.
Στις πρώτες 2 ιστιοδρομίες συμμετείχαν 6 σκάφη ενώ από αύριο ο αριθμός τους θα ανέλθει σε 13 συνολικά.
Οι ιστιοδρομίες του Σαββάτου έχουν ώρα εkκίνησης 1 το μεσημέρι εάν φυσικά δεν υπάρξει αναβολή λόγω άπνοιας.

Προσωρινά αποτελέσματα Tornado