Ιστιοπλοΐα: Εντυπωσιακή συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων Radial

Ιστιοπλοΐα

Περισσότεροι από 380 ιστιοπλόοι θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Radial του ΝΟ Καλαμακίου

Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή ιστιοπλόων από όλο τον κόσμο στο όπεν ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων Radial της Ολυμπιακής Κατηγορίας Laser, που θα διοργανώσει ο Ναυτικός  Όμιλος Καλαμακίου, από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 380 αθλητές και αθλήτριες από 36 χώρες, αλλά ο αριθμός αναμένεται να αγγίξει τους 400, όταν ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες των δηλώσεων συμμετοχής, κάτι που δείχνει ότι στα νερά του Αλίμου θα διεξαχθεί μία διοργάνωση που θα θυμίζει παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Η παράδοση την οποία έχει η Ελλάδα στην ιστιοπλοΐα και οι άριστες καιρικές συνθήκες αποτέλεσαν δέλεαρ για ιστιοπλόους από όλο τον κόσμο. Μάλιστα, η Οργανωτική Επιτροπή αναγκάστηκε να ακυρώσει αιτήσεις διότι πολλές χώρες είχαν δηλώσει περισσότερους αθλητές από αυτούς που είχαν το δικαίωμα ενώ οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει ως ανώτατο όριο συμμετοχών να είναι οι 400.
«Ήμασταν μία φορά υπερήφανοι διότι αναλάβαμε τη διεξαγωγή των πρωταθλήματος, τώρα είμαστε δύο φορές γιατί οι συμμετοχές ανέρχονται στις 380 και περιμένουμε και άλλες. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο, μιας και το πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα FINN τοποθέτησε ψηλά τον πήχη. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων των ιστιοπλόων και της παράδοσης που θέλει τους Έλληνες φιλόξενους», δήλωσε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου Γιώργος Χριστόπουλος.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει προγραμματίσει 12 ιστιοδρομίες, σε προκριματική και τελική φάση, οι οποίες θα διεξαχθούν στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου. Μέχρι τώρα έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από: Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Αυστρία, Ουγγαρία, Μονακό, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Αυστραλία, Χιλή, Καναδά, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ν. Αφρική, ΗΠΑ και Παρθένοι Νήσοι Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.nok.com.gr/