Ανοίγει πανιά στο Μικρολίμανο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας ORC

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας ORC

Τα καλύτερα ιστιοπλοϊκά σκάφη ανοιχτής θάλασσας συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας ORC που αρχίζει σήμερα Πέμπτη 2 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει ως την Κυριακή, με διοργανωτές το Ναυτικό Ομιλο Ελλάδας και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Λόγω της ρύπανσης στο Σαρωνικό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ORC είχε αναβληθεί μία φορά, αλλά πλέον όλα είναι έτοιμα για τον αγώνα που συγκεντρώνει περισσότερα από 20 σκάφη, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και την Καλαμάτα.

Η αυλαία ανοίγει το βράδυ της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις του ΝΟΕ, με τη συγκέντρωση των κυβερνητών, ενώ την Παρασκευή τα σκάφη ανοίγουν πανιά για τον τίτλο του καλύτερου στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 11:00 Ιστιοδρομίες

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 11:00 Ιστιοδρομίες

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 10:00 Ιστιοδρομίες 20:00 Τελετή λήξης

Οι διαδρομές θα είναι: α. Διαδρομές ελεγχόμενου στίβου (όρτσα – πρίμα, τριγωνική διαδρομή ή συνδυασμός τους) β. Παράκτιες διαδρομές μήκους διαδρομής έως 20 ΝΜ γ. Ιστιοδρομίες ανοικτής θαλάσσης , μήκους διαδρομής 20 έως 45 ΝΜ.

Οι ιστιοδρομίες Ανοικτής Θαλάσσης μπορεί να είναι ένας αγώνας με βαθμολογική πόρτα. Στην περίπτωση αυτή θα βαθμολογείται ως δύο ιστιοδρομίες. Η 1η ιστιοδρομία Ανοικτής Θαλάσσης θα είναι από την εκκίνηση μέχρι την βαθμολογική πόρτα και η 2η ιστιοδρομία θα είναι από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες και αποτελέσματα

http://ycg.gr/offshore2017/

https://www.facebook.com/Yacht.Club.of.Greece