Η Cosco μπαίνει στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

Η Cosco Shipping, η οποία διαθέτει ηγετική παρουσία στον τομέα της ναυτιλίας και της διαχείρισης λιμένων, μεταξύ των οποίων και o Πειραιάς, αποφάσισε να επεκταθεί στην πλέον αναδυόμενη τεχνολογία ηλεκτροπαραγωγής, δηλαδή στην υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Cosco αναμένεται να εγκατασταθεί κοντά στα ασιατικά παράλια, μετά τη συμφωνία σύστασης κοινής εταιρείας που υπεγράφη πρόσφατα με τον βελγικό όμιλο Deme που εξειδικεύεται σε υπεράκτια έργα.

Μέσω της συνεργασίας ο κινεζικός κολοσσός θα μπει στην αγορά των ΑΠΕ, ενώ η βελγική εταιρεία, με εμπειρία στην ανάπτυξη, κατασκευή και συντήρηση υπεράκτιων αιολικών στην Ευρώπη, θα επεκτείνει γεωγραφικά τις δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ασία.

Μέχρι στιγμής η Deme έχει συνεργασίες με εταιρείες ανάπτυξης όπως η EnBW, έχοντας καταθέσει προσφορά για το υπεράκτιο πάρκο Kriegers Flak ισχύος 600MW που σχεδιάζεται εντός της δανικής ΑΟΖ στη Βαλτική, καθώς και για το έργο της Nordsee ισχύος 400MW στη γερμανική Βόρεια Θάλασσα.

Πηγή: econews.gr