“Φλερτάρουν” με το ΝΕΩΡΙΟΝ οι Ρώσοι

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την Σύρο δείχνουν – έστω και φιλολογικά ακόμη- οι Ρώσοι από τη Δημοκρατία του Ταταρστάν που βρέθηκαν στο νησί την Τρίτη και την Τετάρτη.

Η Ρωσική αντιπροσωπεία, εκτός από τις συναντήσεις που έχει με τις αρχές του τόπου, επισκέφθηκε διάφορες περιοχές του νησιού κυρίως στην Ερμούπολη.

Προκάλεσε εντύπωση το γεγονός, ότι οι Ρώσοι ζήτησαν να επισκεφθούν το ναυπηγείο του Νεωρίου και μάλιστα έκαναν περιοδεία στους χώρους του και ενημερώθηκαν αναλυτικά για την επιχείρηση.

Οι Ρώσοι δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους για το Νεώριο στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο Ταταρστάν και την Σύρο. Δεν ενδιαφέρονται για την αγορά του ναυπηγείου, αλλά για συνεργασία.

Στη δημοκρατία του Ταταρστάν υπάρχουν μεγάλα ποτάμια και λιμνοθάλασσες, στις οποίες ταξιδεύουν ποταμόπλοια. Οι Ρώσοι δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους για το Νεώριο, με σκοπό να διερευνήσουν τη δυνατότητα κατασκευής τέτοιων πλοίων στο ναυπηγείο της Σύρου.

Είναι κάτι που έχουν σκοπό να το εξετάσουν και να το διερευνήσουν σε βάθος, σίγουρα όμως, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για το ναυπηγείο, όσο και για την Σύρο.

Στο επόμενο ταξίδι τους έχουν υποσχεθεί να αναφερθούν συγκεκριμένα για ποιες δραστηριότητες και ποιες συνεργασίες θα τους ενδιέφερε να συνάψουν με την Σύρο. Οπότε, στο μέλλον θα φανεί αν αυτό το ενδιαφέρον που εκφράστηκε για το Νεώριο έχει προοπτική να προχωρήσει.