Επίσκεψη του Θοδωρή Δρίτσα στην Κίνα

Θα είναι κύριος ομιλητής στο Φόρουμ «Θαλάσσια Συνεργασία Ελλάδος και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας 2015»

Στην Κίνα βρίσκεται, από σήμερα μέχρι τις 9 Νοεμβρίου, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, στο πλαίσιο του έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδος και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας 2015.

Αποδεχόμενος την εδώ και αρκετούς μήνες πρόσκληση της κινεζικής κυβέρνησης, ο υπουργός θα παρέμβει ως κύριος ομιλητής στο Φόρουμ Θαλάσσιας Συνεργασίας Μεσογειακών Χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο οποίο έχουν προσκληθεί οι ομόλογοί του Κύπρου, Μάλτας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Ισπανίας, και το οποίο πραγματοποιείται στον Κινεζικό Λιμένα Xianmen στις 7-8 Νοεμβρίου 2015.

Ο κ. Δρίτσας θα συμμετάσχει επίσης στην τελετή λήξης του Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδος και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για το 2015, η οποία θα λάβει χώρα στην πόλη Χianmen, αύριο.

Ωστόσο, στην ατζέντα των επαφών του δεν τίθεται το θέμα του διαγωνισμού πώλησης των μετοχών ΟΛΠ, την ολοκλήρωση του οποίου ο κ. Δρίτσας τοποθετεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016.

Ο ίδιος θεωρεί ότι σημαντικό ζήτημα, πριν από την πώληση, είναι η ίδρυση αρχής λιμένα (port authority), την οποία κάθε λιμάνι σε όλο τον κόσμο διαθέτει.

dealnews.gr{jcomments on}