Διώρυγα του Σουεζ: Αίγυπτος καλεί Ρωσία!!!

SuezCanal-ContainerShip

Πρόσκληση για επενδύσεις σε ρωσικά επενδυτικά funds απεύθυνε σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ρωσικό το πρακτορείο Sputnik, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σισι. Ο Αλ Σίσι κάλεσε τους ρώσους μεγιστάνες να επενδύσουν στην περεταίρω ανάπτυξη του καναλιού του Σουέζ, στο οποίο ήδη εκτελούνται εργασίες για την διάνοιξη μιας δεύτερης Διώρυγας, παράλληλη με την ήδη υπάρχουσα.

Ο Πρόεδρος τις Αιγύπτου παρουσίασε τα θετικά στοιχεία από την προσέλκυση επενδύσεων και τις ευκαιρίες που υπάρχουν από την πρόθεση της Αιγύπτου να αναπτύξει το κανάλι του Σουέζ αλλά και όλο το cluster των δραστηριοτήτων που συνδέονται με αυτό προς όφελος γενικά της αιγυπτιακής οικονομίας.

 

Σε πραγματικό πεδίο μάχης εξελίσσεται η υπόθεση των επενδύσεων σε διώρυγες σε όλο τον κόσμο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη η διάνοιξη της διώρυγας του Παναμά και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα κινεζικά επενδυτικά κεφάλαια να στραφούν στην Νικαράγουα όπου ως γνωστόν σχεδιάζεται και εκεί η διάνοιξη μιας Διώρυγας με μελλοντικό στόχο να διαδραματίσει ανταγωνιστικό ρόλο προς τον Παναμά. Απόλυτα λογική κρίνεται η κίνηση του προέδρου της Αιγύπτου καθώς σε καμία περίπτωση ο Αλ Σίσι δεν θέλει η χώρα του να μείνει έξω από το παιχνίδι.