Δεν εντοπίστηκε κανένας ναυαγός – Μεγάλη θαλασσοταραχή στη περιοχή του ναυαγίου

Στη Κέρκυρα αποβιβάστηκαν στις 11.40 το πρωί οι 230 παράνομοι Αυγανοί μετανάστες οι οποίοι νωρίτερα περισυνελέγησαν από το φορτηγό πλοίο «MOMENTUM SCAN» σημαίας Ολλανδίας ανοικτά της Κέρκυρας.  Το πλοίο κατέπλευσε στο νησί συνοδεία πλωτού περιπολικού Λιμενικού Σώματος ενώ μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκε κανένας από τους 22 φερόμενους ως αγνοούμενους του αλιευτικού.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά και σύμφωνα με δήλωση των μεταναστών, το σύνολο των επιβαινόντων στο μικρό αλιευτικό το οποίο ζήτησε βοήθεια ενώ έπλεε σε απόσταση

30 μιλίων από τη Κέρκυρα, ανερχόταν στους 263. Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση διασωθέντων, 22 άτομα είχαν πέσει στη θάλασσα. Ωστόσο ως την ώρα αυτής της ανάρτησης και παρά τις έρευνες οι οποίες συνεχίζονται από πλωτά και εναέρια μέσα, δεν εντοπίστηκε κανείς.

 

Σύμφωνα με το Λιμενικό, από τη καταμέτρηση των διασωθέντων, διαπιστώθηκε ότι αυτοί ανέρχονται τελικά σε 230 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και δύο  Τούρκων διακινητών οι οποίοι και συνελήφθησαν. Σημειώνεται ότι το τουρκικό αλιευτικό που μετέφερε τους μετανάστες ήδη έχει βυθιστεί.

Αναλυτικότερα, καταμετρήθηκαν 214 άνδρες, 5 γυναίκες και 11 παιδιά. Δεκαπέντε άνδρες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή δύο ελικοπτέρων SUPER PUMA, τεσσάρων παραπλεόντων πλοίων, ενώ το πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού, αναμένεται να καταπλεύσει στη περιοχή.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία, από την οποία θα προκύψει και ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων του σκάφους που βυθίστηκε.

Στη περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ με τάση επιδείνωσης.