Μπουλκ: Η ΕΕ δεν προτίθεται να αλλάξει τη φορολόγηση της ναυτιλίας

Η Κομισιόν δεν προτίθεται να μεταβάλει τις υφιστάμενες κατευθυντήριες γραμμές της αναφορικά με τη φορολόγηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων ξεκαθάρισε την Παρασκευή η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλκ.

«Η Επιτροπή γνωρίζει τη σημασία του tonnage tax για την Ελλάδα και άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ και δεν προτίθεται να ζητήσει αλλαγές επ’ αυτού», σημείωσε χαρακτηριστικά. σε συνέντευξη Τύπου πλαίσιο της έκθεσης Ποσειδώνια 2016. «Θέλει όμως να διασφαλίσει πως αυτές εφαρμόζονται σωστά», συμπλήρωσε.

«Θα πρέπει να δούμε ζητήματα που αφορούν την καινοτομία και άλλους τομείς που θα ενδυναμώσουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας» πρόσθεσε η επίτροπος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρξει το προσεχές διάστημα ευνοϊκή εξέλιξη που θα κλείσει το εν λόγω θέμα.

Ενδεχόμενη αναβάθμιση της τρέχουσας προκαταρκτικής έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο ελληνικό πλαίσιο εφαρμογής των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕΕ ( Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών) για τις κρατικές επιδοτήσεις στην ποντοπόρο σε επίσημη έρευνα θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για το σύνολο της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, προειδοποίησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (EEE), Θεόδωρος Βενιάμης.

Συμπλήρωσε, παράλληλα, όμως πως η EEE βρίσκεται σε παραγωγικό διάλογο με την επίτροπο Μεταφορών για να λυθούν αυτά τα προβλήματα, και τις θέσεις της στηρίζει απόλυτα η ελληνική κυβέρνηση.

 

Πηγή:skai.gr