Αντίθετος ο ΗΑΤΤΑ σε κυρώσεις προς τη Ρωσία

O Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) αντίκειται σε κάθε είδους μποϊκοτάζ κατά της Ρωσίας, η οποία είναι μία δύναμη ομόθρησκη και φίλα κείμενη προς την Ελλάδα.

Ο ΗΑΤΤΑ εναντιώνεται στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε κυβερνητικής πολιτικής και απόφασης για κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες θα βλάψουν την Ελληνική οικονομία σε πληθώρα τομέων (εμπόριο, εξαγωγές, τουρισμό, κλπ).

 

Η Ελλάδα πρέπει, να αξιοποιήσει την Ελληνική Προεδρεία προς το σκοπό αυτό, γιατί θα πληγούν οι οικονομίες, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και των υπολοίπων  Ευρωπαϊκών Χωρών.

Όσον αφορά τον τουρισμό, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο 9μηνο του 2013 (Ιανουάριο – Σεπτέμβριο) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, είχαμε αύξηση των Ρώσων τουριστών κατά 50% (!!!) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Πρόκειται, δηλαδή, για περίπου 1,4 εκ. Ρώσους που, το 2013, επισκέφθηκαν την χώρα μας και στήριξαν την ελληνική οικονομία με Μέση κατά Κεφαλή Δαπάνη ανά ταξίδι, 1.079€, ενώ οι τουρίστες από τις χώρες του Ευρώ ξόδεψαν 735,9€ και οι τουρίστες από τις χώρες της Ε.Ε. 670,1€, το 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.