Ανετράπη φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Τζόρτζια στις ΗΠΑ

φορτηγό πλοίο

Ένα νοτιοκορεατικό φορτηγό πλοίο, που μετέφερε περίπου 4.000 αυτοκίνητα με προορισμό τη Μέση Ανατολή, αναποδογύρισε στις ακτές της Τζόρτζια, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακη των ΗΠΑ, στο πλοίο, που ονομάζεται Golden Ray, βρισκόταν ο καπετάνιος και άλλα 23 μέλη πληρώματος, ενώ οι ίδιες αναφορές κάνουν λόγο για τη διάσωση 20 ατόμων. Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες για τα άλλα τέσσερα μέλη, που πιστεύεται πως τη στιγμή που το πλοίο αναποδογύρισε στο νερό, βρίσκονταν στο μηχανοστάσιο.

 

Golden Ray

Αναλυτικά, έχουν διασωθεί έξι Κορεάτες, 13 Φιλιππινέζοι και ο Αμερικανός καπετάνιος, ανέφερε το υποργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο πλοίο, αφορούσαν σε μάρκες, όπως οι Hyundai Motor και Kia Motors. «Βασική μας προτεραιότητα είναι η διάσωση του πληρώματος. Μετά θα δούμε τις απώλειες σε ότι αφορά στο φορτίο του πλοίου» τόνισε αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το website Vessel Finder, που καταγράφει πορείες πλοίων, το Golden Ray είχε μόλις αποχωρήσει από το λιμάνι του Brunswick και κατευθυνόταν στη Βαλτιμόρη, ενώ έπλεε με σημαία των νησιών Μάρσαλ. Επιπλέον, μπορούσε να μεταφέρει 6.933 οχήματα.

[youtube id=”7Zw6q1YNh4o” autoplay=”no”]

[youtube id=”PNLodAhcbsE” autoplay=”no”]