Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο στο ακρωτήριο Μαλέας

Παραμένει η αγωνία για το φορτηγό πλοίο που βρίσκεται εδώ και αρκετές ώρες ακυβέρνητο ανοικτά στο ακρωτήριο Μαλέας και ενώ οι άνεμοι φτάνουν ακόμη και τα δέκα μποφόρ.

Update: 16:40 (8-1-2020)

Στη Νεάπολη θα ρυμουλκηθεί το φορτηγό πλοίο Aeolos που πλέει ακυβέρνητο από το πρωί της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου μετά από βλάβη στο πηδάλιο.

Στο σημείο έχουν καταπλεύσει τα ρυμουλκά Vernicos Sifnos και Ch. Gemitzoglou

Update: 07:30

Συνεχίζει να παραμένει ακυβέρνητο το φορτηγό πλοίο Aeolos. Προς βοήθεια καταπλέει στην περιοχή και δεύτερο ρυμουλκό της εταιρίας Βερνίκος.

Οι προσπάθειες ρυμούλκησης του φορτηγού πλοίου αναμένεται, καιρού επιτρέποντος, να ξεκινήσουν μόλις μπορέσει το ρυμουλκό να δώσει κάβο στο πλοίο. Το ρυμουλκό που ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα της Δευτέρας.

Το φορτηγό πλοίο “AEOLOS” σημαίας Marshall Islands, με 22 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος έχασε το πηδάλιο στο ακρωτήριο Μαλέας και αμέσως ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. Σιδηρομεταλλεύματος.

Με την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΣΕΔ/ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκαν δύο παραπλέοντα πλοία τα οποία έσπευσαν στο ακρωτήριο Μαλέας ενώ σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς και πνέουν άνεμοι δέκα μποφόρ.

newsit.gr